2017 m. sausio 31 d., antradienis

VEIDO VALYMAS IR ANGLIS - "ORIGINS - CLEAR IMPROVEMENT" KAUKĖS APŽVALGA


Pastaruoju metu daugybė užsienio tinklaraštininkių rašo ir kalba apie veido odos priežiūros produktus, kurių sudėtyje yra aktyvuotos anglies. Štai "Youtube"netrūksta anglies kaukių apžvalgų - nuo keistokų kiniškų ar korėjietiškų produktų iki savadarbių receptų, kuriuose siūloma išbandyti angliuko tablečių ir paprasčiausių popieriaus klijų kaukes.

Prisipažinsiu, peržiūrėjusi ne vieną tokią apžvalgą ir pati susiviliojau išmėginti ką nors su aktyvuota anglimi. Netgi buvau susigundžiusi išmėginti vieną iš tų namudinių kaukių su vaistinėse parduodamomis angliuko tabletėmis, tik toji dalis, kur naudojamas lipalas mane vis atbaido. Dėl to pasirinkau paprastesnį kelią ir įsigijau jau pagamintą veido kaukę. Tai - "Origins - Clear Improvement" poras valanti kaukė su aktyvuota anglimi. O dabar įspūdžiai. 

Pirmas žvilgsnis


Nors elektroninėje parduotuvėje (Douglas.lt), kurioje pirkau šią kaukę taip nenurodoma - tai yra produkto mėginukas. Vienkartinėje pakuotėje yra vos 10 ml produkto, kuriuos iš esmės reikėtų sunaudoti per vieną kartą, mat, atplėšus pakuotę, jos uždaryti nebeįmanoma ir joje esanti kaukė ima džiūti. 

Tiesa, kaip mėginukas šis produktas nepigus. Štai tokia nedidukė pakuotė kainuoja 4,99 eurų, kas mano manymu yra daugoka kaip vienam kartui. Žinoma, galima įsigyti ir dar kelių dydžių "pilnas" pakuotes - 50 ml talpos tūtelę už 16,59 eurų arba 100 ml pakuotę už 25,95 eurų. (P. S. jei susiviliosite įsigyti tokį pat mėginuką - pigiau jį rasite Lookfantastic.com parduotuvėje, kur šis kainuoja 3,45 eurų) Kita vertus, man šios nedidukės pakuotės užteks dar bent 2  kartams, nes pirmu kartu sunaudojau gal apie trečdalį mėginuko tūrio, o kad likusi dalis neišdžiūtų ir būtų tinkama toliau naudoti, teko imtis papildomų priemonių ir kiek įmanoma sandariau uždaryti naudojant kanceliarines gumytes. 

Sudėtis


Pasak gamintojo, tai detoksikuojanti veido kaukė, kurios sudėtyje yra visa eilė natūralių valomųjų ingredientų tiesiai iš gamtos, veikiančių kaip nešvarumų magnetas ir taip giliai valančių užsikimšusias poras. Atidžiau pangrinėjus sudėtį, daugiausiai dėmesio joje verta bambuko anglis. Iš tiesų, aktyvi anglis veikia kaip savotiškas magnetas ir absorbuoja įvairaus tipo nešvarumus - riebalus, odos paviršiuje ir porose susikaupusius teršalus. (Tokiu pat principu veikia ir angliuko tabletės, kurios tarsi kempinė sugeria virškinimo trakte esančius toksinus ir taip palengvina skrandžio negalavimus) Ne mažiau dėmesio vertas ir dar vienas ingredientas - Kinijos baltasis molis, kuris veikia panašiai kaip anglis ir sugeria odos paviršiuje susikaupusius riebalus bei nešvarumus. 

Kita vertus, pagal sudedamųjų dalių kiekį pirmoje ingredientų sąrašo vietoje rikiuojasi vanduo, toliau mirtų lapų vanduo, kaolinas (tai - uoliena), bentonitas (smulkaus molio rūšis), butenas glikolis (cheminė medžiaga suteikianti kosmetikai glotnumo ir kreminę tekstūrą), polisorbatas 20 (nors skamba kaip chemikalo pavadinimas - iš tiesų tai rūgštis, išgaunama iš laurų, taip pat kokosų aliejaus arba uogų ir naudojama kaip valomasis ingredientas), PEG-100 stearatas (pusiau augalinės kilmės cheminė medžiaga dažnai naudojama kaip įvairių kremų pagrindas), anglies milteliai, ksantano guma (maisto priedas, naudojamas kaip stabilizatorius), lecitinas, glicerinas ir kiti. 

Iš tiesų, sudėtyje nemaža natūralių iš gamtos išgaunamų ingredientų, tačiau taip pat nemaža ir įvairių susintetintų ar visai sintetinių medžiagų, kurios kaip ir daugeliu atveju gali dirginti jautrią odą. Įdomu tai, kad aktyvios anglies produkto sudėtyje ne taip ir daug. Ji atsiduria ties ingredientų sąrašo viduryje, nors produkto pavadinime ir aprašyme akcentuojama būtent ši medžiaga. 

Pakuotės viduje


Pakuotės viduje - tamsiai pilkos spalvos keminės konsistencijos kaukė. Iš tiesų, ją bandydama visą laiką nesąmoningai lyginau su mano jau anksčiau aprašyta "Glamglow - Supermud" valomąja kauke. Pirmosios užuominos - spalva ir kvapas. Tiesa, pastarasis sunkiai nupasakojamas - asmeniškai man, kvapas neįprastas - tarsi mentolio ir citrusinių vaisių, tačiau nėra įkyrus ar pernelyg intensyvus, veikiau silpnai juntamas. 

Kas mane nustebino - tai kaukės konsistencija. Perskaičiusi aprašymą, tikėjausi kažko panašaus į tradicines molio kaukes, kurios dažniau primena vandeniu atskiestą molį nei kremą. O štai "Origins" labiau primena želės konsistencijos kremą ar kitų rūšių kosmetines kaukes, kurių sudėtyje yra silikono ar panašių želės konsistenciją suteikiančių medžiagų. Pati kaukė taip pat labai lengva, ir nors į odą nesusigeria, pirmasis pojūtis vos užtepus ant odos labai primena drėkinančias kaukes, kurių nereikia nuplauti. 

Įspūdžiai

Kairėje - kaukė tik užtepus ant odos. Dešinėje - nudžiūvusi kaukė prieš ją nuprausiant. 

Prieš naudojant kaukę, produkto aprašyme rekomenduojama pirma tam paruošti odą - t. y. atverti poras. Tai padaryti galima pasinaudojus garų vonele arba kelis kartus veidą pašildžius šiltu vandeniu suvilgytu rankšluosčiu. Norėdama geresnio efekto, ėmiausi ir papildomų žingsnių - prieš atverdama odos poras šiltu rankšluosčiu, švariai nupraustą veidą papildomai nušveičiau šveitikliu, kad būtų geriau pašalintos nebegyvos odos ląstelės ir kaukė lengviau įsiskverbtų į poras. 

Kaukę ant odos tepiau skystai pudrai skirtu sintetiniu šepetėliu, kurį naudoju panašaus tipo kaukėms. Pastebėjau, kad tokiu būdu ne tik pavyksta neišsitepti rankų, ypač kai kaukė tamsios spalvos, bet ir sutaupyti pačios priemonės, mat tepant pirštais nemaža dalis produkto pasilieka ant rankų odos. Jau minėjau, jog kaukė mane nustebino savo kremine konsistencija ir lengvumu. Iš tiesų, kaukė labai lengva ir tepasi plonu peršviečiamu sluoksniu, todėl veidą padengiau iš viso dviem jos sluoksniais, labiau koncentruodamasi į problemines zonas, tokias kaip T zona, smakras. 

Pirmas kelias akimirkas šiek tiek juntamas lengvas dilgčiojimas, kuris labai greitai praeina. Iš tiesų, toks jausmas būdingas nemažai daliai giliai valančių produktų, tačiau jis turi greitai praeiti. Jei ne, tai - signalas, jog į pasirinktą produktą oda reaguoja jautriai ir reikėtų jį nuplauti, kad neatsirastų didesnių sudirgimų. Tiesa, mano atveju tam įtakos galėjo turėti ir prieš tai naudotas odos šveitiklis, galimai padidinęs odos jautrumą.

Vadovaujantis instrukcijomis, užtepus kaukę ant odos, reikia leisti jai visiškai išdžiūti, tada nuplauti šiltu vandeniu. Pastebėjau, kad ši kaukė džiūva išties greitai. Nors nesekiau laiko ir neskaičiavau, mano subjektyviu vertinimu, ne itin storas kaukės sluoksnis išdžiuvo per 4-5 minutes. Tiesa, iš viso ją ant odos ją laikiau apie 10 minučių (per tą laiką pliurpiau telefonu). Įdomu tai, kad dėl švelnios kreminės konsistencijos džiūdama kaukė nors ir traukiasi bei suskyla (tai galima pamatyti nuotraukoje, dešinėje), nėra juntamas kitoms panašioms kaukėms būdingas nemalonus tempimo ar niežėjimo jausmas, atsirandantis būtent joms traukiantis. 

Rezultatai

Apie šią kaukę teko skaityti daug labai gerų atsiliepimų ir jai skirtų pagyrų. Tačiau pati, vertindama jos poveikį, nepulčiau taip stipriai liaupsinti. Panaudojus, kaukė palieka malonų švarios ir gaivios odos pojūtį, be to nesukelia sausumo jausmo, kas kartais būdinga giliai valantiems produktams. Kita vertus, kalbant apie poveikį poroms - nepasakyčiau, kad kaukė padeda "ištraukti" jose susikaupusius riebalus ar nešvarumus, nebent yra naudojama ant jau ir taip švarios ir neprobleminės odos, kurios poros tiesiog natūraliai nelinkusios kimštis. Pagrindinis mano įspūdis, jog kaukė gerai pašalina odos išorėje susikaupusius riebalus ir nešvarumus ir sukuria malonų paviršinio švarumo jausmą, tačiau nėra tokia veiksminga kalbant apie giluminį valymą, net ir labai stengiantis kiek įmanoma atverti poras ir sukurti geresnes sąlygas produktui veikti.

Jau minėjau, kad bandydama šią kaukę ją vis nenoromis lyginau su "Glamglow". Iš tiesų, pastarosios poveikis, jei taip galima sakyti agresyvesnis ir efektyvesnis. Ją naudojant iš tiesų matoma ir juntama, kaip kaukė iš porų ištraukia riebalų perteklių, kuris vizualiai matomas patamsėjusių drėgnų taškelių ant odos pavidalu. Be to, apie magnetinį kaukės poveikį liudija ir kiek laiko po naudojimo liekantis lengvas odos paraudimas, atsirandantis dėl to, jog produktas suaktyvina odos kraujotaką ir ši parausta.

Apibendrindama, "Origins - Clear Improvement" pavadinčiau ne detoksikuojančia, o švelniai valančia - drėkinančia kauke. Manau, šis produktas pakankamai geras kaip palaikomoji normalios ar jau subalansuotos riebios odos priežiūros priemonė, kai poros nelinkusios kimštis arba yra išvalytos ir reikia toliau neleisti joms kimštis. Be to, smagu matyti, kai masinės gamybos produkto sudėtyje yra palyginti daug natūraliu sudedamųjų dalių, naudingų odos grožiui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą