2017 m. sausio 26 d., ketvirtadienis

KAIP NEPASIDUOTI ŽIEMAI IR PALEPINTI ODĄ?


Jau kurį laiką sąmoningai nesidairau į įprastose parduotuvėse siūlomas (čia gal labiau tiktų angliškas terminas drugstore) odos priežiūros priemones. To priežastis labai paprasta - tarp daugybės nesvarbu ar brangių, ar už prieinamą kainą jose siūlomų kremų ir losjonų nė vienas taip ir nepateisino mano lūkesčių, kaip ir viliojančių aprašymų ar reklamų. Kad ir kaip sąžiningai ir kantriai benaudočiau, daugelis jų geriausiu atveju suteikia tik greitai išgaruojantį momentinį efektą, o man taip norisi ilgalaikio poveikio, kuris iš tiesų palengvintų kasdienę odos priežiūrą ir leistų džiaugtis jos grožiu. 

Dar spalį rašiau apie mano kol kas mėgstamiausią odos priežiūros priemonę - Monoi aliejų

Ir štai visai neseniai į mano rankas pakliuvo viena naujausių "Dove" prekės ženklo kūno priežiūros linijų "Cashmere Comfort" iš šio ženklo "DermaSpa" kolekcijos, skirtos sausai odai puoselėti. Prisipažinsiu, pirmiausia į šias priemones pažvelgiau skeptiškai - pagalvojau, jog tai dar vieni savo aprašymais viliojantys produktai, kurie iš tiesų nesuteikia jokio skirtumo. Dar kartą prisipažinsiu - suklydau. 

Visų pirma, mane maloniai nustebino jų kvapas. Žinau, jog yra daugybė žmonių, kurie mėgsta "Dove" produktus būtent dėl unikalaus švara ir muilu dvelkiančio jų kvapo, mane jis erzina. Gal šiek tiek keista, tačiau pastarieji neturi šio aromato, net ir paslėpto po pridėtiniais kvapais. "Cashmere Comfort" linijos produktų aromatas kiek salsvas, tačiau maloniai šiltas ir ne pernelyg intensyvus. 

Antra, mane itin maloniai nustebino išliekamasis losjono ir kūno kremo poveikis. Net ir po kurio laiko, kai priemonės jau seniai įsigėrusios į odą,  palietus jos paviršių susidaro įspūdis, jog ši pastebimai tolygesnė, minkštesnė ir švelnesnė. 

Tiesa, įdomu tai, kad šios kolekcijos produktai tarsi padengia odą plonyčiu nematomu sluoksniu, kuris greičiausiai ir sukuria šį nepaprasto švelnumo efektą. Ant kūno odos šis efektas nėra taip akivaizdžiai juntamas, tačiau kalbant apie rankų kremą - susidaro jausmas, kad jos apviltos tarsi kokiomis nano pirštinėmis. Man asmeniškai šis jausmas ne itin patinka, tačiau savo pažįstamų tarpe turiu tokių, kurios "DermaSpa" kolekcijos rankų kremą mėgsta kaip tik dėl šio "pirštinių" efekto. 

Kalbant apie kiekvieną produktą atskirai, kolekciją sudaro trys priemonės - tirštas ir riebus kūno kremas, lengvesnės konsistencijos kūno losjonas ir mano jau  minėtas rankų kremas. 


Indelyje parduodamas kūno kremas savo konsistencija ir tirštumu labai primena kūno sviestą. Kremas itin tirštas, jei galima taip pasakyti, netgi tvirtas. Norint pirštais pasemti didesnį jo kiekį, galima sakyti tenka jį iškabinti. Kita vertus, kitaip nei nutinka naudojant kai kurių gamintojų kūno sviestą, net ant visiškai sausos odos jis tepasi labai lengvai. Tarsi sušilęs  nuo rankų sutirpsta ir tolygiai pasiskirsto ant odos paviršiaus.

Dar vienas šaunus dalykas - jog nepaisant to, kad produktas pakankamai riebus, į odą įsigeria greitai - vos per kelias akimirkas. Tai labai patogu naudojant ne tik po vakaro vonios, bet ir rytą, kai skubame vilktis drabužius. Dėl pastarųjų galima likti ramioms - kremas nepalieka nei dėmių, nei nemalonaus riebumo jausmo, kuris susigeria į drabužius. Beje, jis apskritai nepalieka jokio riebumo jausmo, dažnai būdingo panašios konsistencijos ir riebumo priemonėms, kuriose kaip ir šioje yra naudojamas glicerinas.


O štai tos pačios kolekcijos losjonas - kur kas lengvesnės konsistencijos, primenančios įprastą veido kremą, gal net šiek tiek vandeningas. Be lengvumo, neabejotinas jo privalumas, kad šis taip pat labai lengvai ir gretai susigeria į odos paviršių, kad ir kaip gausiai benaudotum. Man teko tai išbandyti savo kailiu, netyčia padauginus išspausti losjono iš pakuotės.

Dažniausiai nemėgstu aptarinėti produktų pakuočių, nes be estetinio pasitenkinimo jos pačiam produktui, mano manymu, nesuteikia didelės pridėtinės vertės, tačiau visos "DermaSpa" kolekcijos produktų pakuotės iš tiesų labai dailios ir malonios paimti. Kitaip nei įprasti "Dove" produktai, kuriems būdingos itin paprastos savo dizainu niekuo neišsiskiriančios pakuotės, šios - modernaus dizaino, kitaip nei įprastos tūtelės - kiek plokščios, kas visai patogu keliaujant ir kosmetinėje vežantis įprastos 200 ml talpos pakuotes. Be to ir pats plastikas tarsi padengtas matiniu, maloniu paliesti ir neslidžiu paviršiumi, kas suteikia prekei prabangesnį pojūtį.


Kitaip nei kūno kremo ir losjono, rankoms skirto kremo konsistencija man primena tarsi lengvą želę. Nepaisant to, kad kremas labai greitai susigeria į odą ir nepalieka dažnai rankų kremams būdingo riebumo pojūčio, lieka jausmas, jog rankos padengtos švelniomis nematomomis pirštinaitėmis. Tarsi plona nano plėvele.

Reikia pripažinti, jog liečiant iš išorės oda iš tiesų labai švelni ir minkšta, tačiau mane vis vien erzina jausmas, jog mano rankas dengia nenusakoma plėvelė. Ypač, jei tuo metu tenka į rankas imti kitus daiktus. Asmeniškai manęs neapleidžia jausmas, jog mano rankos nešvarios, nors taip ir nėra. Dėl to šį kremą mieliau renkuosi nakčiai prieš guldamasi į lovą.

Vis tik, nepaisant pagyrų juntamam efektui, reikia atkreipti dėmesį į produktų sudėtį. Nors nesu labai priekabi įvairių kosmetikoje naudojamų ingredientų atžvilgiu ir nesivaikau ekologiškų ar panašių produktų, šie vis tik svarbūs.

Kaip ir reikia tikėtis, produktų pagrindą sudaro vanduo, taip pat vazelinas ir glicerinas, suteikiantys produktams riebumo ir išliekančios plėvelės jausmą. Taip pat, sudėtyje nemažai kvapiųjų medžiagų ir konservantų, kurie gali sukelti alergiją. Dėl to, šios linijos produktai nėra rekomenduojami jautriai ir pažeistai odai, kurią gali sudirginti. Tiesa, produktų sudėtyje galima aptikti ir naudingų ingredientų, pavyzdžiui, taukmedžio sviesto, tiesa šis veikiau tik papildanti sudedamoji dalis.

Skaitydama kitų vartotojų apžvalgas, pastebėjau, jog nemaža dalis merginų atkreipia dėmesį į produktų kainą, kad pastaroji, kaip masinės gamybos produktui kiek didoka. Iš tiesų, kūno kremas indelyje mūsų parduotuvėse kainuoja apie 14-15 eurų, losjonas - 10-12 eurų, rankų kremas - 5-6 eurus, kas yra tikrai nemažai kalbant apie šios kategorijos produktus, kad ir,  kaip gamintojai sako, premium klasės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą