2015 m. birželio 11 d., ketvirtadienis

IŠMANUS GROŽIS


Galiu lažintis, kad vedamos smalsumo išbandyti virtualius pokyčius bent kartą esate atsisiuntusios vieną iš gausybės virtualių šukuosenų ar makiažo programėlių. Juk be galo smalsu sužinoti, kaip atrodytumėte su kirpčiais ar violetiniais akių šešėliais.
 
Dar žiemą, eilinį vakarą naršydama Youtube makiažo pamokėles, vieną jų - L'Oreal Makeup Genius - pastebėjau bene geriausiai pasaulyje žinomos grožio tinklaraštininkės Michelle Phan video įraše, kuriame ji dalijosi grožio technologijomis. Nė kiek neperdedu, suskubau atsisiųsti. Vis tik, didžiam mano nusivylimui, tuo metu šis virtualus veidrodis mūsų šalyje dar nebuvo pritaikytas. Apie tai, kad išmani grožio inovacija pagaliau atkeliauja ir į Lietuvą, L'Oreal pranešė tik šią vasarą.

 
Regis anokia tai sensacija - virtualių makiažo "matavimosi" programų ir taip netrūksta. Vis tik, pastarosios kūrėjai į užduotį pažvelgė kur kas plačiau.
 
Pirma, leisdami makiažą išbandyti virtualiai ir tuo pat metu beveik gyvai - t.y. programėlė seka naudotojo veido kontūrus ir reikšminius taškus, taip leisdama ne tiesiog "užklijuoti" spalvas ant ką tik telefono kamera įamžintos nuotraukos, o gėrėtis makiažu bet kuriuo kampu, taip pat šypsantis ar juokiantis. Čia ir dabar - tarsi žvelgiant į veidrodį.

Net ir dėvint akinius.
 
Antra, joje galima ne tik išbandyti jau sukurtus įvaizdžius, bet ir rinktis atskirus produktus, tokius kaip skaistalus, akių kontūro pieštuką, lūpų dažus. Geriausia yra tai, jog visa tai ne tik atspalvių paletė, o realūs gamintojo siūlomi makiažo produktai, kurių galima įsigyti daugelyje kosmetikos prekių parduotuvių. Dar vienas privalumas - galimybė nuskanuoti parduotuvėje patikusį produktą ir taip virtualiai jį išmėginti. Tiesa, pastarosios dar nespėjau išmėginti.

Ar kelis vakarus pažaidusi su šia programėle, naudosiu ją ir ateityje? Kaip dažnai, nežinau, bet jau sugalvojau, kurį siūlomą įvaizdį atkursiu ne tik telefono ekrane, bet ir realiame gyvenime.

Štai, kaip man sekėsi žaisti "makiažo genijų":

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą