2017 m. sausio 24 d., antradienis

KITOKS AROMATAS. THE DIFFERENT COMPANY - PURE EVE


Apie kvepalus savo tinklaraštyje rašau itin retai. Visų pirma dėl to, jog ant man tualetinio staliuko šių tikrai ne per daugiausiai, netgi labai kukliai - vos dveji, bet labai išieškoti ir mėgstami. Antra, apie kvepalus rašyti nelengva. Kaip nupasakoti aromatą, kurį kiekvienas užuodžia savaip? Vis tik šie, apie kuriuos noriu papasakoti šiandien, verti atskiro pasakojimo. Ne tik dėl ypatingo aromato, bet ir dėl to, jog net dukart apgavo mano smalsią nosį.

Pirmą kartą užuodus, prancūzų šiuolaikinės parfumerijos kompanijos "The Different Companny" kvepalai "Pure eVe" (arba "Just Pure") mane sužavėjo savo nepaprastu moterišku švelnumu - tarsi iš kažkur toli atsklistų labai lengvas vanilės (gal net veikiau puraus vanilinio kremo jaukų žiemos vakarą) aromatas. Ir apie žiemą užsimenu ne veltui, nes man tai pasirodė tiesiog tobulas aromatas kvepintis šaltomis žiemos dienomis. Jei galėtume kvapą lyginti su drabužiu - šiuos kvepalus apibūdinčiau kaip švelniausią ir minkščiausią merino vilnos megztinį, į kurį taip gera ir jauku įsisupti, kai už lango siaučia žvarbios sniego pūgos. 

Tačiau visos įdomybės apie šį aromatą prasidėjo tada, kai pagaliau juos įsigijau (tiksliau gavau dovanų per Kalėdas). Iki tol nė nesumojau įdėmiau pasidomėti nei jų gamintojais, nei pačius kvepalus sudarančiomis aromatų natomis. Taigi, panaršius internete - atradimai išties nustebino. 


Visų pirma paaiškėjo, jog mane taip sužavėjusios švelnios šiltos vanilės šiuose kvepaluose nėra nė kvapo. Plačiau pasidomėjusi aromatą sudarančiomis natomis išsiaiškinau, jog šio aromato pagrindą sudaro kedro, muskuso ir prancūziškų Calisson saldumynų, gaminamų iš džiovintų vaisių tyrės ir migdolų riešutų, bazinės natos. Vidurinės natos skleidžiasi gėlių ir augalų žiedų aromatais. Tai baltoji rožė, mimoza ir linas. O viršutinė nata, kuri paprastai pirmoji pakutena uoslę, yra aldehidai. Pastarieji, tai šiandien parfumerijos pramonėje dažnai naudojami cheminiai junginiai, pirmą kartą panaudoti legendinių "Chanel No. 5" kvepalų gamyboje. 

Dar įdomiau tai, kad mano manymu išskirtinai moteriškas salsvas aromatas iš tiesų sukurtas tiek moterims, tiek vyrams - paprastai tariant "unisex". Apie jų tinkamumą vyrams turėtų byloti ir bazinės kedro bei muskuso aromatinės natos, dažnai naudojamos įvairių gamintojų vyrams skirtuose aromatuose. Tiesą sakant, būtų visai įdomu juos išmėginti pakvėpinus savo vyrą ir palyginti, kaip šis unikalus kvapas skleidžiasi ant moteriškos ir vyriškos odos. Žinia, kad tai, kaip bet koks aromatas skleidžiasi laikui bėgant priklauso ir nuo to, kas juo kvėpinasi, mat kiekvienas iš mūsų turi savitą odą, darančią įtaką kvapiųjų medžiagų reakcijai su kūnu. 


Kalbant apie šiuos kvepalus net tik iš aromato perspektyvos, juos, kaip minėjau, kuria palyginti neseniai gyvuojanti (dar šiame amžiuje įsikūrusi) Prancūzijos šiuolaikinės parfumerijos kompanija "The Different Company". Kaip apie save pasakoja pati kompanija, jos atsiradimą  lėmė modernios prabangos paieškos. Tiesa, tokios prabangos, kurią galbūt sunku suprasti labai jaunai dar neišlavintai nosiai, mat kompanijos kūriniai yra skirti kiek vyresnei - šiuolaikinio gyvenimo kokybės jau ragavusiai ir ją vertinančiai auditorijai. 

Patį "Pure eVe" aromatą kompanijai 2011 m. sukūrė prancūzų parfumerijos meistras Jean Claude Ellena, gimęs kvepalų sostine neretai vadinamame Prancūzijos Graso mieste. Pats J. C. Ellena sako savo darbe ieškantis tiesiog tobulumo. Tad ir jo "Pure eVe", jei ne tobulas, tai labai arti tobulybės.

Uodžiant aromatą į galvą ateina viena mintis - jog juose viskas tobulai sukomponuota ir suderinta. Iš tiesų, užuodus šį aromatą gana sunku išskirti vieną ryškesnę natą (be mano uoslę apgavusios vanilės), tačiau kvapas toks išbaigtas, jog jame tiesiog negali nieko trūkti. 

Taigi, pasitaikius progai linkiu nepatingėti užsukti į parduotuvę ir išmėginti šiuos kvepalus. Lietuvoje jų galima rasti "Creme De La Creme" parduotuvėse. Tiesa, kai kuriose bent jau prieš Kalėdas šis aromatas buvo išparduotas. Kita vertus, susiviliojus jį galima įsigyti internetu, paties gamintojo interneto svetainėje. Kvepalai joje siunčiami į visas šalis, papildomai nemokant už siuntimą, kai užsakoma prekių už daugiau kaip 80 eurų. Tiek Lietuvoje, tiek gamintojo interneto svetainėje šie kvepalai kainuoja 104 eurus. 

4 komentarai:

  1. Pirmą kartą perskaičiusi kvepalų apžvalgą užsimaniau juos susirasti ir pauostyti! Labai įtaigiai aprašyta :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pritariu Živilei - aprašyta tikrai įtaigiai ir labai smalsu dabar pauostyti :)) Na, kad sužinočiau, ar tai yra tai, ką pagal aprašymą įsivaizdavau savo galvoje/uoslėje :) O Creme de la creme parduotuvės Vilniuje yra tik keliose vietose? Nes žinau tik Panoramoje..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aprašymas tikrai geras ir toks realus atrodo :) Dažniausiai unisex kvapai patinka, tai reikės eiti uostyti, mėginti šiuos kvepalus, nes norisi tokių kiek lengvesnių jau :) palyginus su jau turimais O dėl Creme de la creme , tai dar yra ir Oze bei senamiestyje http://grazugrazu.blogspot.lt/2017/01/kitoks-aromatas-different-company-pure.html jų parduotuvės, net nustebau, nes irgi maniau, kad tik Panoramoje yra jie.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Paskubėjau rašyti ir be normalios nuorodos, o su šio įrašo nuoroda parašiau :)) Pasitaisu ir žemiau geras tekstas :D

    Aprašymas tikrai geras ir toks realus atrodo :) Dažniausiai unisex kvapai patinka, tai reikės eiti uostyti, mėginti šiuos kvepalus, nes norisi tokių kiek lengvesnių jau :) palyginus su jau turimais O dėl Creme de la creme , tai dar yra ir Oze bei senamiestyje https://www.118.lt/imones/alteus-uab/7915098?name=creme&act=&rgn=&det=0&acttype=Kosmetika&actionId=27#cdetails jų parduotuvės, net nustebau, nes irgi maniau, kad tik Panoramoje yra jie.

    AtsakytiPanaikinti