2017 m. sausio 15 d., sekmadienis

33 SAVAITĖS: BABY SHOWER


Laikas bėga ir iki didžiosios dienos jo lieka vis mažiau. Greta vis stiprėjančio laukimo ir augančio nerimo dėl negrįžtamai pasikeisiančio gyvenimo bei periodiškai kylančio streso, jog vis dar nepakankamai pasiruošiau tiek materialiai, tiek emociškai, šios savaitės nuotykiu tapo rengtas "baby shower" arba kūdikio laukimo vakarėlis. 

Tarp jaunų būsimų mamų ir jų draugių ši tradicija sparčiai populiarėja, nors dar tebėra kiek neįprasta. Ypač, jei tvirtai tikima prietaru, jog kūdikiui nedera dovanoti dovanų jam dar tebesant mamos pilve - esą blogas ženklas. Su įvairiomis nuomonėmis susidūriau ir pati. Kai draugės tvirtai palaikė ir planavo dovanų krepšelius, vyresnės pažįstamos dažniau kraipė galvomis, galbūt derėtų susilaikyti ir palaukti, kol mažasis ateis į šį pasaulį. 

Iš tiesų jas galima suprasti. Daugelis jų savo atžalų laukė saugodamosi kone visko, kas supa, mat buvo manoma, kad net ir daugelis kasdienių veiklų, pavyzdžiui, važiavimas automobiliu ar maudymasis vonioje gali sukelti persileidimą ar kitaip pakenkti būsimam kūdikėliui. O ir įsitikinti, jog šis normaliai vystosi nebuvo taip paprasta, kaip šiandien, kai nėštumą prižiūrintis gydytojas ginkluotas moderniomis technologijomis, leidžiančiomis per kelias minutes patikrinti visus nuogąstavimus. 


Vis tik, visus šiuos mėnesius stengiuosi kiek įmanoma mažiau klausyti prietarų ir verčiau pasikliauti tuo, ką sako gydytojai. Taigi nusprendžiau nelaukti paskutinių dienų ir surengti, kad ir nelietuvišką merginoms ir būsimam kūdikiui skirtą vakarėlį. Tiksliau - vėlyvus savaitgalio pusryčius, į kuriuos sukviečiau visą būrį. 

Kadangi vienas iš šio pasibuvimo atributų yra dovanos būsimam kūdikiui, nusprendžiau kaip reikiant pasistengti, jog pusryčiai būtų to verti. Būtent tam ir skyriau pastarąją savaitę, rūpindamasi net ir mažiausiomis smulkmenomis - nuo užkandžių iki miniatiūrinių dekoracijų. 

Beje, pastarųjų tikrai netrūksta šventinėmis prekėmis prekiaujančiose parduotuvėse. Jose galima rasti visko - nuo kūdikiškai rožinių ir žydrų popierinių girliandų ir balionų su miniatiūriniai bateliais ir čiulptukais bei užrašais "Baby shower" iki mažyčių stalo kortelių ar mielų vaikiško vežimėlio formos dovanų dėžučių. Vos susilaikiau pastarųjų nenusipirkusi, nes iš tiesų atrodė be galo mielos mažoms padėkos dovanėlėms. 

Kurį laiką svarsčiau, ar vakarėlį labiau verta rengti kurioje nors kavinėje ar cukrainėje, ar savo namuose. Galiausiai likau prie pastarojo varianto ir nusprendžiau, jog visą stalą suruošiu pati. Desertui iškepiau šokoladinių keksiukų su maskarponės kremu (specialiai jiems ieškojau ir kūdikiškai žydros spalvos maistinių dažų kremui pagražinti), pagaminau pusiau sveikų varškės, jogurto ir kokosų pieno kremo desertų su vyšniomis ir persikais, taip pat sveikesnių kokosų pieno ir chia sėklų drebučių su medumi, šviežiais kiviais ir mėlynėmis. Užkandžiams - sluoksniuotos tešlos lazdelių su pesto, džiovintų pomidorų ir alyvuogių tapenada, taip pat parmezano sūriu, kukurūzų trapučių su avokadų piurė. O karštiems užkandžiams - padedama vyro ir mamos - karštų krevečių ir itališkos duonos skrebučių su šviežiais pomidorais ir kriaušėmis bei bri sūriu. 

Kalbant apie dovanas, ši proga - viena tų, kai be galo džiaugiesi gavusi tai, kas praktiška ir ko tikrai prireiks jau artimiausiu metu. Pasitarusi su draugėmis netgi sudariau elektroninį reikalingų daiktų sąrašą, kuris vėliau virto idėjomis dovanoms. Kadangi iš savo draugių būrio esu pirmoji besilaukianti, šio sąrašo paskirtis buvo sukurti savotišką paruoštuką ir gidą. Teko girdėti atvejų, kai kūdikio laukimo proga būsimos mamos gauna ne tik septynmečiams skirtų žaislų, bet ir kosmetikos priemonių ar kitų šaunių, tik ne kūdikiams skirtų dovanų. 

O sąrašas, beje, puikiai atliko savo darbą, kadangi dovanų sulaukiau kaip tik to, ko taip reikia man ir būsimam kūdikiui. 

Šį švelnutės natūralios vilnos komplektą, manau, jau netrukus supakuosiu į ligoninei skirtą krepšį. Bus puikūs rūbeliai kelionei namo, jei tik nebus pernelyg dideli arba atvirkščiai per maži. Jį sudaro švelnus vilnos švarkelis, kepurėlė, pirštinaitės ir kojinaitės. Tiesa pastarosios man atrodo kiek didokos naujagimiui, bet vis tiek be galo mielos. Beje, visi šie rūbeliai - neįtikėtino švelnumo ir minkštumo. 


Šis žydras smėlinukas man kone pats mieliausias. Su pliušiniu meškučio snukučiu ir labai žaviomis prisiūtomis mėlynomis ausytėmis. O vietoje etiketės kairiame šone dar prisiūtas ir be galo mielas mažutis minkštas meškutis. Atrodo, nedidukė smulkmena, bet mėgstantiems detales - dar daugiau papildomo žavesio. 


O čia dovana man. Labai norėjau įsigyti maitinimui skirtą pagalvę, kuri tikėtina labai palengvins ir dieninius, o ypač naktinius maitinimus tiek man, tiek mažyliui, o gavau dar šaunesnę daugiafunkcinę. Šią galima naudot ne tik kaip tradicinę maitinimui, bet ir kaip nėščiosioms skirtą miego pagalvę, kurią labai patogu apsikabinti ir apsivyti kojomis. Šitai ypač pravers kaip tik dabar, kai net įprastai miegoti ant šono dėl vis sunkėjančio pilvo darosi vis nepatogiau, tad kol kas iš visų pusių apsikaišydavau pagalvėmis, kurios atstodavo šiokią tokią atramą. 


Praktiškų dovanų sąrašą toliau papildo ir labai reikalingos smulkmenos, tokios kaip čiulptukai, specialios kūdikių nagų žirklutės ir šiurkščios vilnonės kojinaitės. Pastarąsias būtinai su savimi pasiimsiu į ligoninę, kadangi rekomenduojama ką tik gimusį kūdikėlį apauti šiurkščiomis odos kraujo cirkuliaciją stimuliuojančiomis vilnonėmis kojinaitėmis. Dėl čiulptuko kol kas nesu galutinai apsisprendusi. Vyrauja įvairių nuomonių dėl jo reikalingumo ir naudos, bet su vyru nutarėme, jog jeigu čiulptukas bus išeitis išlošti minutę miego sau, jo neatsisakysime. 


Dar viena labai reikalinga dovana - kūdikiams skirtas švelnus rankšluostis su gobtuvu galvytei.



Galiausiai sulaukiau ir dovanų "išaugimui". T. y. didesnių dydžių drabužėlių ir aksesuarų, kurie tikėtina labai pravers kiek tolesnėje ateityje. 





2 komentarai:

  1. Labai gražus vilnos komplektėlis - atrodo kaip drabužėliai angelėliui :) Ir čiulptukai labai mieli ir pritariu dėl jų naudojimo - jei veikia situacijoj, kai niekas nebeveikia, kodėl gi ne :) Tik tada nebėgsi pirkti, geriau jau turėti :)) Ir kadangi, mano nuomone, juos reikėtų keisti dažniau, gal net ne vieną jų turėčiau, plius kad akcijos čiulptukams dažnai būna. Man kažkaip atrodo, kad visokios bakterijos ir virusai ant jų vistiek kaupiasi, o vaikelis gi į burną juos deda.. Tad gal visai neblogai juos karts nuo karto keisti.

    O prie šventės tikrai padirbėta, bet manyčiau, kad verta - juk vieną kartą ji tokia būna. Ir kažkaip užfiksuoji tą laukimą, nes kartais atrodo, kad tie mėnesiai savaime eina ir net nesuvoki, kaip jau pusė laukimo praėjo :)) Beje, daugelis mano draugių ir fotografą samdėsi tokiai šventei, tai labai faina po ilgesnio laiko nuotraukas pasižiūrėti, ypač kai tiek daug dirbta prie šventės :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Kotryna, už gražius žodžius ir patarimus :)

    AtsakytiPanaikinti