2016 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

CHRISTMAS EDITION #3. KAI NORISI KAŽKO PAPRASTO, BET YPATINGO


Kartais norisi pasipuošti ir atrodyti ypatingai, tik nesinori gaišti kelias valandas prie veidrodžio. Tikiu, kad šis jausmas puikiai pažįstamas daugeliui iš mūsų. Dėl to, skaičiuojant, paskutinę savaitę iki Kalėdų, dalinuosi netikėtai užgimusia paprasto, bet efektingo makiažo idėja, kuri tiks ne tik šventiniam vakarui, bet ir Kalėdų pietums. Drauge, tai vienas mėgstamiausių mano įvaizdžių - ryškiaspalvės lūpos ir šviesus lengvas akių makiažas. Kažkas labai paprasto, bet, kaip sakoma, su cinkeliu. 

P. S. būtent taip pasipuošusi dalyvavau ir savo darbo Kalėdų vakarėlyje. O ne gana to, šis makiažas dar prieš jam prasidedant turėjo atlaikyti ir visą darbo dieną.  Taigi, trys, du, vienas - pirmyn. 

1. Puriu teptuku paryškiname visą gilinamąją voko liniją pilkšvai alyvinės (ang. - taupe) spalvos vokų šešėliais. Tuo pačiu teptuku ir to paties atspalvio šešėliais paryškiname ir išorinį akies voko kamputį formuodamos tarsi nedidelį trikampį. Iškart po to, švariu puriu teptuku dar šiek tiek išsklaidome šešėlių pigmentus, kad šie nepaliktų ryškių "griežtų" linijų. Šį kartą spalva turėtų paryškinti žvilgsnį, tačiau neturėtų būti pernelyg intensyvi.  

Vokų šešėliai - Anasatasia Beverly Hills Modern Renaissance Palette - atspalvis Buon Fresco

2. Plokščiu standžiu teptuku visą judamąją voko dalį padengiame šviesaus dramblio kaulo atspalvio švytinčiais vokų šešėliais. Kad spalva būtų intensyvesnė, o šešėliai nenubyrėtų ant skruostų, juos teptukus kelis kartus švelniai prispaudžiame prie odos. 

Vokų šešėliai - Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance Palette - atspalvis Vermer

3. Puriu teptuku sritį po antakiu paryškiname šviesą atspindinčiais neutralios spalvos vokų šešėliais arba švytinčia kontūravimo pudra. Tai padės sulieti šešėlių atspalvius ir suteikti akims dar daugiau išraiškingumo. 

Vokų šešėliai - Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance Palette - atspalvis Tempera

4. Rinkdamosi tai, su kuo dirbti patogiau - skystą ar gelinę akių kontūro priemonę, įprastą ar flomasterio tipo akių pieštuką - paryškiname akies kontūro liniją. Išoriniame akies kamputyje šią liniją dar pratęsiame antakio link formuodamos smailią strėlytę. Ją galite piešti tokio ilgio ir tokio storio, kokio tik norisi. Aš rinkausi saugų, ne pernelyg intensyvų variantą. 

Skysta akių kontūro priemonė - Rimmel Glam'eyes Professional Liquid Liner

5. Viršutines blakstienas paryškiname keliais sluoksniais juodo blakstienų tušo. Jei norisi, tuo pačiu tušu galima paryškinti ir apatines blakstienas, tačiau aš nusprendžiau jas palikti nepadažytas, kad priklijavus dirbtines blakstienas žvilgsnis neatrodytų apsunkęs. 

Blakstienų tušas - Urban Decay - Perversion 

6. Žinoma, viską galima palikti ir taip. O, jei norisi, dar daugiau išraiškingumo žvilgsniui suteikti naudojant dirbtines blakstienas. Aš taip ir padariau. 

Dirbtinės priklijuojamos blakstienos - Bourjois Faux & Fabulous - Smokey Eyes

7. Deja, šį kartą vedama skubos taip ir neįamžinau paskutinių šio makiažo žingsnių - t. y. vyšnių spalvos lūpų dažų ir skaistalų. Tačiau apie juos daug pasakoti turbūt ir nėra ką. Viskas ir taip aišku. P. S. Kad lūpų linija būtų tvarkinga ir išraiškinga, nepamirškite naudoti lūpų pieštuko. Ypač, kai naudojate sodrių ar tamsių atspalvių lūpų dažus. 

Galiausiai, dalinuosi galutiniu rezultatu. 










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą