2016 m. gruodžio 12 d., pirmadienis

CHRISTMAS EDITION #2. NAUJAMETINIS SIDABRAS


Šiek tiek vėluoju, bet tęsiu savo pažadą. Dar vienas savaitgalis - dar viena makiažo idėja šventiniam vakarui. Šįkart kaip niekad blizgus ir žaižaruojantis sidabru. 

Tiesa, teko gerai paplušėti beieškant blizgučių. Atrodo, visas grožio pasaulis šiuo metu kraustosi dėl jų iš proto - klijuoja ant akių vokų, skruostų ir net lūpų, o štai Vilniuje, nors balsu šauk - tinkamų blizgučių nė kvapo. Taigi, teko verstis su senu geru blizgučių blakstienų tušu ir plonu akių kontūro teptuku. Bet apie viską nuo pradžių. 

1. O viskas prasideda išties neįprastai - nuo lipnios juostelės. Taip, pačios paprasčiausios, kurią turite namie. Tai bus maža paslaptis, kaip sukurti tą tobulai lygią "aštrią" išorinę akies liniją. 

Taigi, pirmiausia atkerpame dvi nedideles juosteles lipnios juostos. Kad šios nedirgintų odos ir vėliau lengviau atliptų - juosteles pirmiausia užklijuojam ir nuklijuojam ant plaštakos odos. Tada, įvertinusios, kiek pakeltos akies linijos norisi, atitinkamu kampu priklijuojame juostelę ties išoriniu akies kampučiu. Aš visada seku apatinę akies liniją ir juostelę klijuoju taip tarsi ši būtų apatinės akies linijos pratęsimas antakio link. 

Kai juostelė priklijuota tinkamoje vietoje, visą judamąją akies voko dalį padengiame sidabro spalvos pagrindu, kurį atstoja platus kreminis sidabro spalvos akių pieštukus. Jį galima naudoti, tiek kaip šešėlius, tiek kaip akių kontūro priemonę. 

Šešėlių/kontūro pieštukas - NYX Jumbo Eyepencil - atspalvis Silver

2. Šviesiai rusvo spalvos akių vokų šešėliais puriu teptuku paryškiname akie linkį - taip vadinamą gilinamąją liniją per visą jos ilgį. Tai padės sukurti subtilų pereinantį efektą ir išvengti pernelyg ryškių tamsios spalvos šešėlių linijų. 

Vokų šešėliai Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance Palette - atspalvis Golden Ochra

3. Smulkesniu standžiu teptuku rusvai violetiniais vokų šešėliais paryškiname išorinę gilinamosios linijos dalį taip tarsi pieštume nedidelį trikampį išoriniame akies kamputyje, pratęsdamos ją gilinimo linija vidurio link. 

Vokų šešėliai Artdeco - atspalvis 96

4. Puriu teptuku ir rausvai violetinio atspalvio teptuku dar labiau paryškiname išorinį akių kamputį ir suliejame abi spalvas. 

           Vokų šešėliai Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance Palette - atspalvis Love Letter

5. Na štai, nuklijuojame lipnią juostelę. Matote, kokia ryški ir lygi išorinė akies linija? Dabar standžiu plokščiu teptuku švytinčiais baltos spalvos akių vokų šešėliais dar kartą paryškiname judamąją akies voko dalį. Taip sidabrinė spalva dar labiau išryškės ir spindės. 

Vokų šešėliai Artdeco - atspalvis 10. 

6. Pagaliau blizgučių dalis. Jei po ranka turite smulkių sidabro spalvos blizgučių ir specialių jiems skirtų klijų puiku, jei ne - puikiai tiks skaidrus šventinis blakstienų tušas su sidabriniais blizgučiais. Šiuo atveju aš naudoju kaip tik tokį. Plonu akių kontūro pieštuku blizgučiais atsargiai sidabriniais šešėliais padengtą judamąją voko dalį. Šį veiksmą galite kartoti tiek kartų, kol atrodys, jog jau gana blizgesio. Tik palaukite, kol vokas gerai nudžius, kitaip blizgučiais bus padengtas visas makiažas. 

Skaidrus blakstienų tušas su sidabro spalvos blizgučiais - Lumene Glitter Top Coat Mascara

7. Prieš tai naudotais rusvai violetinės spalvos vokų šešėliais smulkiu teptuku paryškiname išorinę apatinės akies linijos dalį. 


8. Prieš tai naudotais baltos spalvos vokų šešėliais paryškiname vidinę apatinės akies linijos dalį ir vidinį akies kamputį. 


9. Tiek viršutines, tiek apatines blakstienas paryškiname juodu blakstienų tušu. 

Blakstienų tušas Urban Decay - Perversion

10. Kad žvilgsnis būtų dar įspūdingesnis, naudojame dirbtines priklijuojamas blakstienas. Kaip patogiau ir kaip labiau patinka, galite naudoti tiek smulkius blakstienų kuokštelius, tiek vientisą blakstienų liniją. Jei ši per ilga, smulkiomis žirklutėmis atkirpkite reikiamą dalį matuodamos nuo išorinės blakstienų linijos dalies. 

Prie akies voko klijuojamą blakstienų dalį padenkite nedideliu kiekiu specialių klijų ir leiskite šiems apdžiūti 10-20 sekundžių, kol taps skaidrūs ir tąsūs. Tuomet priglauskite dirbtines blakstienas prie pat tikrųjų blakstienų linijos, pradedant nuo voko centro ir švelniai prispaudžiant išorinį ir vidinį kampučius. Galite tai daryti pirštai, tiek naudodamos pincetą 

Dirbtinės blakstienos - Bourjois Faux and Fabulous - Smokey Eyes. 

11. Kai akių makiažas jau baigtas, lieka dar keli žingsniai paryškinant veido kontūrus. Šįkart, naudodama sausą kontūravimo paletę, tamsiu atspalviu paryškinu sritį po skruostikauliais, viršutinę kaktos dalį ties plaukų augimo linija ir nosies šonus. Tamsią kontūravimo pudrą švelniai išsklaidai specialiu kontūravimo šepetėliu. 

Sausa kontūravimo paletė - SLA

12. Švytinčia pudra arba švytinčiais dramblio kaulo atspalvio vokų šešėliais subtiliai paryškiname skruostikaulius, nosies galiuką ir sritį po antakiais. 

Vietoje švytinčios pudros - Urban Decay Gwen Stefani Palette - atspalvis Skimp

13. Kūno spalvos lūpų blizgiu paryškiname lūpas. 

Lūpų lakas - L'Oreal Lip Lacquer - atspalvis Nude Ballet

14. Galiausiai švytinčiais rausvais skaistalais paryškiname skruostus. 

Skaistalai - NYX Baked Blush - atspalvis Foreplay

Galutinis rezultatas








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą