2016 m. sausio 19 d., antradienis

EXPECTATIONS MEET REALITY. CLINIQUE EVEN BETTER FOUNDATION REVIEW


Sveikos! 

Prieš maždaug metus jau rašiau apie vieną Clinique makiažo pagrindą Superbalanced. Tuomet jam iš tiesų negailėjau pačių didžiausių liaupsių, kurių turbūt lygiai taip pat negailėčiau ir šiandien. Taigi iki paskutinio lašo išnaudojusi jau antrą buteliuką kurį laiką mano favoritu buvusios MAC Pro Long Wear (kasdienai ši pudra yra paprasčiausiai per "sunki") nusprendžiau grįžti prie seno gero jau išbandyto varianto. 

Bet juk nebūčiau aš, jei paskutinę akimirką smalsumas ir noras išbandyti ką nors nauja nebūtų nugalėjęs. To smalsumo rezultatas - Clinique Even Better makiažo pagrindas. 

Dar nė nespėjusi grįžti namo jau kurpiau planus, kaip aprašysiu naują pirkinį ir koks puikus bei neįtikėtinas šis bus. Ilgai nelaukus, naująjį makiažo pagrindą išbandžiau jau kitą rytą ir dienos bėgyje teko pripažinti - šį kartą mano lūkesčiai gerokai prasilenkia su realybe. Pastarasis makiažo pagrindas mano odai ne itin tinka, todėl ir rezultatai ne tokie kaip tikėtasi. Vis tik, apie viską iš pradžių, nes juk laimi tas, kuris nenuleidžia rankų :). 


Šio produkto pavadinimas jau savaime sufleruoja, kad jame turi būti kažkas daugiau nei tik įprastas makiažo pagrindas. Pasak gamintojų, šis makiažo pagrindas sukurtas taip, kad maskuotų odos nelygumus, nuovargį ir laikui bėgant atsirandančias pigmentines dėmes. Be to, dėl unikalios savo sudėties palaipsniui per kelias savaites gerina odos būklę ir padeda sumažinti jos nuovargio ar senėjimo požymius ateityje, jau nekalbant apie SPF 15 UV spindulių filtrą. Tiesa, apie tai, kokie tie magiški koreguojantys ingredientai nutylima... 

Kalbant apie makiažo pagrindo sudėtį, jame nėra kosmetinių aliejų, kurie gali kimšti poras ir dėl to dažnai nėra tinkami mišrios, riebios, juolab probleminės odos maskavimui. Be to, jis pasižymi itin lengva, tačiau ne pernelyg skysta tekstūra, todėl jį labai paprasta ir lengva paskirstyti odos paviršiuje. 

Kalbant apie naudojimą, mano pojūčiai ir įspūdžiai dvejopi.

Vos padengus odą pagrindu, lieka justi keistas, tačiau malonus drėgnumo pojūtis. Tarsi odą padengtum ne įprastu makiažo pagrindu, o turtingos sudėties BB ar CC kremu - tik kur kas intensyviau maskuojančiu. Be to, šis pagrindas akimirksniu suteikia šiandien dažnai itin laukiamą ir trokštamą rezultatą - natūralaus švytėjimo ir žvalumo tarsi šis lyg niekur nieko sklistų iš vidaus (kas man be galo patiko). 

Kita vertus, ieškančioms matinio efekto ši skysta pudra netiks. Blizgėjimą primenantis švytėjimas išlieka visą laiką, todėl tikėtina, kad natūraliai linkusiai blizgėti odai dienos eigoje šis blizgesys taps dar intensyvesnis ir sunkiau kontroliuojamas. 

Kalbant apie maskuojamąsias šio produkto savybes - maskavimas veikiau lengvas nei vidutinis. Tiesa, jis pasižymi viena itin gera savybe, angliškai tariant - buildable.  T. y. dengiant kelis šio pagrindo sluoksnius vieną po kito, galima pasiekti gana intensyvų visus paraudimus maskuojantį efektą. Deja, bandant veidą padengti tiesiog didesniu kiekiu pudros (kas iš esmės jau yra neteisingas metodas) rezultatai - šiaip sau. Makiažas primena storą spalvą turinčio kremo sluoksnį, kuris tik dar labiau paryškina jos nelygumus. 



O štai viens iš minusų - pagrindas nėra itin ilgai išliekantis. Lyginant su mano išliaupsintu to paties gamintojo Superbalanced, kuris lieka beveik tobulas iki pat dienos pabaigos, be to atrodo beveik nepastebimai, Even Better dienos pabaigoje pastebimai "nuvargęs". Greičiausiai dėl savo giliai drėkinančios sudėties šis dienos eigoje reaguoja į odoje vykstančiais procesus ir nuo jos tarsi atsiskiria. 

Pirmą kartą šį makiažo pagrindą išbandžiau tiesiog ant švarios odos. Deja, vakare veidrodyje žvelgiau tik į jo ir maskuoklio likučius, tad nenuostabu, kad pirmieji įspūdžiai tiesiog nuvylė. Po pirmosios dienos pasigedau sunkesniems makiažo pagrindo produktams būdingos savybės "sukibti" su odos paviršiumi, kas suteikia jiems atsparumo ir ilagalaikiškumo. 

Dėl to kitą kartą griebiausi atsargumo priemonių - makiažo bazės. Turiu pastebėti, kad naudojant makiažo bazę, šis pagrindas išlieka kur kas ilgiau. Dienos pabaigoje vaizdas buvo netgi džiuginantis. Pagrindas išliko vietoje, tolygus ir vis dar taip pat žaviai švytintis. 

Nors makiažo bazė ir puikus dalykas, kasdien šio produkto naudoti nereikėtų. Dažnu atveju tokios bazės pagamintos naudojant kosmetinį silikoną, kas nėra geriausias sveikatos palydovas. Dėl to ėmiausi ieškoti alternatyvos, kuri padėtų užtikrinti, jog mano makiažo pagrindas niekur neišgaruos, ir turiu pastebėti, jog čia padėjo poras sutraukiantis tonikas. 

Žinoma, vaizdelį veidrodyje pavakare tenka šiek tiek patobulinti, tačiau rezultatai išties neblogi. Pagrindas savo vietoje ir vis dar taip pat suteikiantis žvalumo. 

Ar verta rinktis? 

Taip, jei oda normali ar tik vos vos riebi, nereikalauja ypatingo maskavimo, o tik lengvo patobulinimo. 
Taip, jei ieškote priemonės, kuri suteiktų pastebimą rezultatą neapsunkindama ir juolab it kaukė nepadengdama veido odos. Šio makiažo pagrindo lengvumas tiesiog neįtikėtinas. 
Taip, jei ieškote maskavimo pavargusiai ir papilkėjusiai odai. Šio pagrindo suteikimas be galo natūralus švytėjimas atrodo taip, lyg būtumėte ką tik po atostogų ir be jokių paslėptų gudrybių. 

Ne, jei oda itin riebi ar probleminė. Visų pirma, makiažo pagrindas tiesiog nesilaikys ant odos, antra jo maskavimas gana lengvas, todėl didesnių odos problemų juo paslėpti nepavyks, juolab ilgesniam laikui.
Ne, jei ieškote matinio efekto. 
Ne, jei ieškote itin ilgai išliekančio intensyvaus maskavimo. 

Apibendrinant šis makiažo pagrindas puikus pasirinkimas kasdieniam normalios ir sausos odos makiažui, kai nereikia ypatingo maskavimo - tiesiog subtilaus patobulinimo ir žvalaus įvaizdžio. Tuo tarpu vakarui verčiau rinktis ką nors intensyvesnio ir patvaresnio. 









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą