2016 m. sausio 14 d., ketvirtadienis

GIFT FROM THE SEA - DOVE REGENERATE NOURISHMENT HAIR CARE LINE REVIEW


Sveikos mielosios!

Paplepėkim apie dailias garbanas (arba kasas) ir jų priežiūrą. Šią savaitę mano akiratyje - Dove Regenerate Nourishment plaukų priežiūros linija su raudonaisiais jūros dumbliais.

Tai intensyvaus poveikio plaukų priežiūros linija, skirta nusilpusių ir varginančių plaukų modeliavimo procedūrų bei kenksmingų aplinkos veiksnių nualintų plaukų priežiūrai, taip pat tinkama ir nuolat dažomiems ir dėl to natūraliai susilpnėjusiems plaukams. Ją sudaro kasdienio naudojimo šampūnas, kondicionierius, taip pat intensyvaus poveikio kaukė ir aliejinis serumas.

Šios linijos išskirtinumas - intensyvus plaukų neapsunkinantis maitinimas ir regeneruojantis raudonųjų jūros dumblių poveikis, padedantis kovoti su nualintų ir pažeistų plaukų požymiais.

Iš tiesų, jūros dumblių ekstraktai - viena geriausiai žinomų ir šiuo metu kosmetikos gamyboje ypač plačiai naudojamų medžiagų, skirtų brandžios ir ne tik odos priežiūrai. Nė vienas kitas augalas sausumoje savo sudėtyje neturi tiek daug mikroelementų ir vitaminų kiek jūros dumbliai.

Augdami unikalioje vandenyno aplinkoje, dumbliai savyje sukaupia didžiules natūralių mineralų ir vitaminų atsargas. Juose ypač gausu jodo, seleno, sieros (kuri beje naudinga odos skaistumui), geležies, mangano ir kitų. Taip pat vitaminų A, B, C ir E, kurie stiprina maistingųjų medžiagų įsisavinimą ir veikia kaip stiprūs antioksidantai.  Dėl to jūros dumbliai pasižymi unikaliu atkuriamuoju poveikiu. Drauge jie skatina ir kraujo apytakos procesus, o tai dar labiau sustiprina kitų veikliųjų medžiagų įsisavinimą.

Kalbant apie Dove, šiai linijai tik pasirodžius Lietuvoje, perskaičiau pagrindinius jos aprašymus ir nusprendžiau, jog veikiausiai tai ne man. Pamaniau, jog tai bus viena iš riebių plaukų priežiūros priemonių linijų, kuri iš tiesų suteikia dailų efektą tik išsitrinkus plaukus, o vėliau pastebimai skatina plaukų riebalavimąsi, kaip neretai nutinka su daugeliu ypač intensyviai maitinančių produktų. Tiesa, galiausiai smalsumas nugalėjo, todėl pirmasis mano rankose atsidūrė aliejinis serumas Regenerate Nourishment Serum in Oil. (Akylesnė akis jau turbūt pastebėjo, jog nuotraukoje jau gerokai išnaudotas buteliukas)

Nenuplaunamas serumas arba kremas - man įprasta kasdienės plaukų priežiūros dalis. Mano plaukai ploni ir gana reti, ir nors bandant juos sugarbanoti greičiau dangus ant žemės nusileis nei šie virs dailiomis bangomis, miegant kuo puikiausiai "lamdosi" ir lankstosi. Dėl to sąmoningai ieškau kiek riebesnės tekstūros ir dažnai nemėgstamo apsunkinančio efekto suteikiančių priemonių, kurios suteiktų daugiau glotnumo.

Šį serumą galima naudoti tiek ant drėgnų, tiek ant sausų plaukų. Keliais lašais įtrynus plaukus nuo galiukų link šaknų šis serumas greitai ir lengvai susigeria, nepalieka jokio nemalonaus riebumo poveikio nei ant plaukų, nei ant rankų (beje kaip ir visa linija labai maloniai kvepia). Mano vidutinio ilgio plaukams pakanka maždaug 4 lašų priemonės.

Tiek leidus plaukams natūraliai išdžiūti, tiek išdžiovinus plaukus džiovintuvu, lieka malonus lengvų ir labai švelnių plaukų pojūtis. Iš tiesų šis serumas nė kiek neapsunkina, todėl plaukai išlieka purūs. Tiesa, jei šie linkę pūstis (dažniausiai taip nutinka dėl išsausėjimo), pastarasis neišgelbės - jis paprasčiausiai per lengvas. Tas pats ir naudojant serumą ant sausų plaukų.


Turbūt pats mano mėgstamiausias šios linijos produktas - intensyviai maitinanti kaukė. Dažnu atveju esu kiek skeptiška kalbėdama apie įprastus kondicionierius ir kaukes, nes iš tiesų pasitaiko atvejų, kai tarp šių sunku įžvelgti pastebimą skirtumą, tačiau šįkart jis tiesiog akivaizdus.

Kitaip nei tos pačios linijos kondicionierius, kaukė gerokai tirštesnės ir "sunkesnės" tekstūros. Po naudojimo justi ne tik malonus švelnumas, bet ir akimis pastebimas glotnumas. Ši kaukė pastebimai sulygina plauko paviršių, šie tarsi prisipildo drėgmės ir maistinių medžiagų.

Kita vertus, kitaip nei kondicionierius, kaukė pasižymi ir vos vos sunkinančiu poveikiu. Tiesa, to baimintis neverta, nes šis efektas veikiau minimalus. Plaukų purumas dėl to nė kiek nenukenčia. 


Kondicionierius - ypač lengvos, netgi kiek skystos konsistencijos. Dėl to jį paprasta paskirstyti po plaukus. Lyginant su kauke, kuri jau pelnė visas mano pagyras, šis suteikia plaukams lengvo glotnumo ir švelnumo, tačiau nė kiek šių neapsunkina. Iš tiesų, veikia panašiai, kaip ir bet kuris kitas kondicionierius.

Šampūnas - malonios nei per tirštos, nei per skystos konsistencijos, kitaip ne kiti šios linijos produktai - perlamutrinio atspalvio. Šio šampūno privalumas, jog jis lengvai ir gausiai putoja. Nors putojančios medžiagos dažnai laikomis ne pačiomis geriausiomis prausimosi priemonių sudedamosiomis dalimis, man tai veikiau privalumas (aš juk mėgstu putojančius prausiklius). Dėl to pakanka palyginti nedidelio kiekio šampūno norint išplauti net ir ilgus plaukus. Šampūną lengva paskirstyti po visą galvos odą ir taip pat lengva išskalauti. Juokas juokais, kartais pasitaiko tokių šampūnų, kurie ne taip lengvai pasiduoda skalaujami.

Apie ilgalaikį regeneruojantį jo poveikį ką nors sakyti sunku, mat kol kas naudoju jį tik vos ilgiau nei savaitę. Apie poveikį kalbu todėl, jog šampūną reikėtų rinktis veikiau ne pagal plaukų, o galvos odos tipą ir būklę. Veikiama plaukų priežiūros priemonių ši daro įtaką ir visų plaukų būklei bei išvaizdai.

Jau minėjau, tačiau pasikartosiu dar kartą, jog šios linijos produktai nuostabiai kvepia. Tiesa, kartu ir intensyviai kvepia. Kartais dienomis netyčiomis pajuntu, kaip plaukai vis dar gana intensyviai kvepia šios linijos priemonėmis.

Ar verta rinktis?

Taip, jei plaukai sausi ar išsausėję. Taip pat, jei plaukai nuvargę, netekę savo spindesio ir žvilgesio,
šiurkštūs, linkę šiauštis.

Taip, jei žiemą norisi intensyvesnės priežiūros.

Ne, jei plaukai linkę greitai riebaluotis, tenka juos dažnai plauti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą