2016 m. sausio 24 d., sekmadienis

CURIOSITY WINS - KDNR NIACINUM FACE CREAM REVIEW


Labas! 

Šiandien dėmesio akiratyje mano smalsumą sužadinęs pirkinys - pirmasis pačias įvairiausias pačių įvairiausių gamintojų kosmetikos priemones apžvelgiančio Kosmetikos DNR (KDNR) kūrinys - NIACINUM veido kremas.

Kone kas kartą, dėmesį patraukus naujam produktui, keliauju būtent į šią interneto svetainę, kad daugiau sužinočiau apie jo sudedamąsias dalis, veikimo principus ir galimus rezultatus. Taigi nenuostabu, kad prekyboje pasirodžius pačių apžvalgininkių sukurtam produktui, smalsumas nugalėjo - įdomu, ką tokio ypatingo šios sukūrė pačios. 

Akimirksniu suintrigavo tai, kad šis produktas turi vitamino B3, kuris stiprina apsaugines odos funkcijas, skatina jos mikrocirkuliaciją, taigi ir padeda efektyviau įsisavinti kitas veikliąsias medžiagas, drauge ramina ir skaistina. Taip pat tinka proaktyviai odos priežiūrai prieš susidarančias raukšleles.

Kita vertus, faktas, jog šio kremo sudėtyje yra net keturių rūšių aliejų - arganų, linų sėmenų, vynuogių kauliukų ir makadamijų - mane šiek tiek neramino. Tik ir skamba galvoje vienos gerai žinomos dermatologės žodžiai: "Jei oda natūraliai gamina per daug riebalų, apie kokius aliejus dar gali būti kalba?". 

Beje, iš pirmo žvilgsnio šiek tiek skeptiškai vertinau ir augalinių medžiagų gausią sudėtį - kremo formulėje yra žaliosios arbatos, saldymedžio, taukmedžio, mat tiesiog taip smarkiai nesureikšminu natūralios kosmetikos. Tiesa, atidžiau paskaičius šio kremo ingredientų sąrašą supranti, kad kūrėjai į tai pažiūrėjo kur kas moksliškiau, nei paprastai žvelgiama per natūralių kremų gamybos pamokėles. Sudedamosios medžiagos čia gerai apgalvotos, išgrynintos. 


Nors įsigydama šį kremą sakiausi tai daranti grynai tik iš žalio smalsumo, jau po kelių dienų mano išankstinė šiek tiek įtari nuomonė pastebimai pasikeitė. 

Visų pirma dėl jo sudėtyje esančių aliejų. Baiminausi, jog aprašomas rezultatas mano atveju gali būti visiškai priešingas - oda taps dar riebesnė, o mano eksperimentas virs dar keliais naujais spuogeliais. Ir žinote ką? Nieko panašaus. Kad ir kiek aliejų savo sudėtyje turėtų, kremas visai nekemša porų. Dar geriau, kad nepalieka nemalonaus riebumo jausmo.

Kalbant apie tekstūrą, pastaroji gana įdomi. Man ji primena tarpinį variantą tarp įprasto cheminiu ir aliejų pagrindu pagaminto kremo.

Įdomu tai, kad vos išspaudus, konsistencija ypač lengva kaip vasarinio drėkinamojo kremo, gal net vos vandeninga. Tepant ant odos, kremas akimirksniu susigeria, tad norint ilgiau pamasažuoti veidą tą padaryti ne taip ir lengva. Ir būtent čia jis man primena natūralius aliejinius kremus, kurie sunkiai tepasi ant sausos odos, todėl visada rekomenduojama juos naudoti ant drėgno paviršiaus. Kad ne tik geriau pasiskirstytų, bet ir sulaikytų drėgmę.

NIACINUM išbandžiau ir taip, ir taip. Iš tiesų, ant drėgnos odos jį paskirstyti kiek lengviau, be to juntamas kiek lengvesnis padengimas, jei norisi labiau drėkinančio nei maitinančio efekto. Šį triuką bandžiau jau kelis kartus ir turiu pasakyti, kad tiek vienu, tiek kitu atveju rezultatai labai geri.


Kalbant apie rezultatus - šie viršijo mano lūkesčius.

Visų pirma, jau per kelias pirmas dienas oda atgavo drėgmės pusiausvyrą, kuri per žiemą buvo gerokai nusilpusi. O kaip tik to man ir reikėjo.

Antra, odos tekstūra ir atspalvis tapo tolygesni, pati oda minkštesnė. Tarsi būtų gerai pailsėjusi. Ar oda tapo skaistesnė? To pasakyti negaliu, bet reikia nepamiršti to, kad maniškė itin pretenzinga, labai greitai kemšasi ir labai sunkiai valosi...

Trečia, kremas nė kiek neriebina odos ir nekemša porų. Tai, mano manymu, kaip maitinamajam kremui - didelis privalumas.

Vienintelis dalykas, kuris gali sulaikyti nuo noro šį kremą įsigyti - tai kaina. Iš tiesų, jo kainą galima lyginti su gerai žinomais prabangiais prekių ženklais. Šio buteliuko kaina - 25 eurai, o panašiai tiek kainuoja Artemis ar Collistar produktai.

Kita vertus, reikia nepamiršti, jog tai pirmasis bandymas - taigi ne tik kruopščiai atrinktos sudedamosios dalys, bet ir, lyginant su masine gamyba, visai nedidelis produktų kiekis, kas gamybos kaštus augina lyg ant mielių.

Kai kam galbūt gali užkliūti kaip prabangiam kremui visai neprabangi pakuotė ir buteliuko dizainas. Tačiau aš, vos paėmusi į rankas, čia įžvelgiu kur kas daugiau. Juose matau nuoširdų darbą - pastangas dirbti taip gerai kaip moki, su tuo, ką turi. Ir tas pastangas gali pamatyti ant rankomis užklijuotų lipdukų, ant mažyčių spausdintų kortelių ar nuoširdžiuose aprašymuose, kuriuose atsispirta pagundai paprasčiausiai pasigirti.

Tad nuoširdžiai sveikinu visą komandą. Puikiai pavykęs produktas, kuris tikiu ras savo vietą mūsų grožio rinkoje.

2 komentarai:

  1. Anonimiškas2016-02-10 23:37

    Norėčiau pasitikslinti ar Jūsų odą mišri ar riebi? Įdomu ar kremas tiktų išties riebiai, linkusiai labai greitai susiriebaluoti odai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labas, mano oda veikiau riebi nei mišri. Kalbant apie tai, ar kremas tiktų konkrečiai Jūsų odai, sunku pasakyti - juk kiekvieno oda individuali, tad skirtingai reaguoja net ir į tas pačias kosmetikos priemones. Kalbant apie mano atvejį, ne vieną kartą daugelis kremų taip ir liko dulkėti vonios spintelėje, nes panaudojus oda labai greitai susiriebaluoja, kemšasi ir nubėga bet koks makiažas. Šiuo atveju mane sužavėjo tai, jog kremas greitai susigeria ir jau po kelių minučių nepalieka jokio riebumo jausmo. O kas dėl riebumo atsirandančio dienos eigoje - šis gal net šiek tiek mažesnis :)

    AtsakytiPanaikinti