2016 m. spalio 10 d., pirmadienis

MAKIAŽO IDĖJOS RUDENS VAKARUI


Praėjo koks... 100 metų nuo to, kai paskutinį kartą rašiau apie makiažą. Iš tiesų, ir šį įvaizdį sukūriau dar pavasarį, tik jis taip ir liko dulkėti atminties kortelėje, kol vis labiau vėstant orams ir geltonai nusidažant medžių lapams, staiga toptelėjo, jog tai puiki idėja rudeniškam vakarui. Vėl sugrįžta rusvi ir burgundiški atspalviai. 

Sąmoningai praleidau pagrindinius makiažo žingsnius, tokius kaip makiažo pagrindas, antakiai ir panašiai, nes tada šis įrašas neturėtų pabaigos. Taigi, iškart keliaujame prie įdomiausios dalies - akių. 

#1
Nors šis makiažas išsiskiria itin ryškia akies gilinimo linija (cut crease), makiažą pradedame nuo kiek subtilesnio gilinamosios linijos paryškinimo. Šviesiai rusvo atspalvio vokų šešėliais puriu teptuku paryškiname natūralų akie voko linkį. Tai vėliau padės sušvelninti ir išsklaidyti tamsiai rudos spalvos vokų šešėlius, kuriais kursime pagrindinę šio makiažo liniją. 

Vokų šešėliai - Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette Limited Edition - atspalvis Zone.

#2
Dabar gerai įsižiūrėkite į natūralų akies voko linkį. Pagrindinę ryškiaspalvę liniją brėžime ne tiksliai linkio vietoje, tačiau 1-2  mm virš jos, priklausomai nuo to, kokio tipo akies vokas ir kiek vietos lieka iki antakio. Jei jos palyginti nemažai - liniją galite brėžti kiek aukščiau, jei mažiau - arčiau tikrojo linkio. Beje, toks makiažas labai tinka ir užkritusio viršutinio akies voko savininkėms, mat optiškai padidina akie voko plotą ir padeda sukurti gilesnio žvilgsnio efektą. 

Jei ranka neįgudusi ir bijote suklysti, plonyčiu, pavyzdžiui, akių kontūro arba smulkiu kampiniu teptuku lengvai (naudodama tik šiek produkto) pažymėkite būsimos linijos kontūrus. Liniją brėžkite nuo vidinio akie kampučio iki išorinio akies kampučio, šiek tiek kilstelėdama jos uodegėlę išorinėje voko pusėje. Ją galite pratęsti iki antakio pabaigos ar dar toliau, jei tik norisi. Tada, tamsiai rudo atspalvio vokų šešėliais brėžkite pagrindinę liniją. Neišsigąskite, šiame etape ji tikrai atrodys ryški ir netvarkinga. Su ja susitvarkysime jau kitame žingsnyje. 

Vokų šešėliai - Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette Limited Edition - atspalvis Punk.

#3
Dabar smulkiu vokų šešėlių teptuku šiek tiek išsklaidome tamsius spalvos pigmentus ir sušvelniname griežtą ir netvarkingą liniją. Apsiginkluokite kantrybe - ryškūs ir tamsūs vokų šešėliai ne taip lengvai išsisklaido, tačiau atkakliai siekiant savo, pasieksite taip laukto rezultato. Svarbiausia pernelyg neskubėti. Jei reikia, į pagalbą galite pasitelkti ir anksčiau naudotą šviesesnį rusvą atspalvį. 


Kad linija būtų dar subtilesnė, sušvelniname ją puriu teptuku. Tiesa, nepersistenkite - ji turi išlikti pagrindiniu makiažo akcentu. 


#4
Kai akies vokas jau įgavo dailų ir aiškų kontūrą, imamės pagrindinės voko dalies. Naudodamos plokščią standų teptuką (shader brush) judamąją akies voko dalį padengiame švytinčiais (arba jei norite matiniais) dramblio kaulo atspalvio vokų šešėliais. Kad spalva būtų ryškesnė, užuot trynusi voką teptuku, spalvos pigmentus juo švelniai prispauskite prie odos. Nustebsite, koks stulbinantis gali būti skirtumas. 

Vokų šešėliai - Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette Limited Edition - atspalvis Skimp.

#5
Juodu kontūro pieštuku arba skysta kontūro priemone, kaip patogiau ir labiau patinka, brėžiame ploną arba storesnę akių kontūro liniją virš blakstienų. 

Skystas akių kontūras - Rimmel Glameyes Professional Liquid liner - juodas

#6
Metas šiam įvaizdžiui suteikti šiek tiek blizgesio. Plonu akių kontūro pieštuku ir sidabro blizgučių akių kontūru (arba kaip mano atveju - tiesiog skaidriu blakstienų tušu su sidabrinės spalvos blizgučiais) paryškiname pagrindinę - tamsiai rudą - akių linkio liniją. Blizgučių kontūrą brėžiame vos vos žemiau rudos linijos. Šį žingsnį galima kartoti kelis kartus, kol pasiekiamas norimas ryškumas. 

Skaidrus blakstienų tušas su sidabriniais blizgučiais - Lumene Glitter Top Coat Mascara - Silver. 

#7
Prieš padengiant blakstienas tušu ir baigiant akių makiažą, beliko paryškinti apatinį akies kontūrą ir suteikti makiažui išbaigtumo. Smulkiu teptuku ir jau naudotais tamsiai rudais vokų šešėliais paryškiname išorinį akies trečdalį. Kad kontūras būtų tvarkingesnis ir subtilesnis, liniją švelniai išsklaidykite. Papildomai tam galima naudoti ir šviesiai rusvą atspalvį. 


#8
Vidinį akies kamputį paryškinkite žėrinčiais dramblio kaulo spalvos vokų šešėliais. Papildomai galima paryškinti ir tais pačiais sidabro spalvos blizgučiais. 

#9
Tiek viršutines, tiek apatines blakstienas keliais sluoksniais padengiame juodu blakstienų tušu. 

#10
Galiausiai padengiame lūpas tamsiai raudonais ar vyšniniais lūpų dažais. 

Lūpų dažai - L'Oreal Colour Riche - Leticia's Red. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą