2016 m. spalio 4 d., antradienis

LANCÔME JUICY SHAKER DVIFAZIO LŪPŲ ALIEJAUS APŽVALGA


Ką tik man toptelėjo mintis, kad su šia apžvalga švelniai tariant pramiegojau... Pats produktas pasirodė dar pavasarį ir buvo tikra vasaros sensacija, o štai dabar jau baigia įpusėti ruduo. Kita vertus, dabar vis labiau šąlant orams, kaip tik metas pakalbėti apie lūpoms skirtą apsaugą ir kosmetiką. 

Įrašo pavadinime įrašiau dvifazis aliejus. Truputėlį painu, nes tampa neaišku - kas tai per produktas - lūpų aliejus ar blizgis, o gal abu viename? Iš tiesų, produktas unikalus tuo, kad jo sudėtyje, greta kosmetinių sudedamųjų dalių yra nemažai aliejų. Nors patys gamintojai akcentuoja vertingus migdolų ir spanguolių aliejus bei omega 3, tai tik keletas jų. Atidžiau paskaičius produktų sudėtį, joje eilės tvarka rasime - paprastojo erškėčio vaisių, persikų kauliukų, spanguolių sėklų, ir saldžiųjų migdolų aliejų. 

Kiekvienas jų naudingas grožiui ir sveikai odai. Erškėčių aliejuje yra vitaminų A ir C. Pirmasis padeda odai atsinaujinti ir palaikyti tolygų jos paviršių. Antrasis gerai žinomas kaip stiprus antioksidantas, būtinas odos regeneracijai ir senėjimo prevencijai. Be to, erškėčių aliejus gerai sulaiko drėgmę, taigi padeda palaikyti natūralų jos balansą. Persikų kauliukų aliejus gausus vitaminų A ir E bei aminorūgščių. Panašiai kaip vitaminas C, vitaminas E veikia kaip stiprus antioksidantas - jis padeda neutralizuoti neigiamą laisvųjų radikalų poveikį organizmui. Spanguolių sėklų aliejus kartais vadinamas natūraliu omega 3 ir omega 6 riebiųjų rūgščių šaltiniu. Šios rūgštys padeda palaikyti gerą odos mikrocirkuliaciją, kuri būtina, kad odoje vyktų regeneracijos ir medžiagų apykaitos procesai. 

Taigi įvertinus sudėtį galima daryti išvadą, kad ši vasaros naujiena tinka ne tik vasarą, bet ir žiemą, kai oda, o ypač jautrios lūpos kenčia nuo šalčio, žvarbių vėjų ir dirbtinio šildymo. Dar geriau tai, kad tai ne tik įprastas lūpų aliejus, bet ir blizgis. Štai kodėl produktas dvifazis. 


Šioje nuotraukoje matyti kurį laiką ramiai ant stalo paviršiaus pastovėjęs ir nenaudotas produktas. Pastebėsite, kad jis tarsi susisluoksniavęs - t. y. pasidalijęs į dvi dalis - viršutinę skaidrią ir apatinę rožinę. Iš tiesų, dauguma aliejų turi savybę sunkiai maišytis su daugeliu kitų medžiagų. Juos įmanoma mechaniškai sumaišyti, tačiau jei šiame procese nėra naudojami stabilizatoriai, tokie kaip kosmetinis vaškas, ilgalaikio efekto laukti neverta. Po kurio laiko medžiagos atsiskirs viena nuo kitos. Tiesa šiuo atveju tai nesukelia jokios problemas. Taip ir turi būti! 

Kitaip nei paprastą lūpų blizgį, šį kaskart naudojant reikia gerai suplakti. Štai dėl ko jo buteliukas primena miniatiūrinį kokteilių plaktuvą. Pats produktas, nors ir vadinamas aliejumi, yra gana vandeningos skystos konsistencijos. Jis tirštesnis už vandenį, tačiau tuo pat metu skystesnis už daugelį aliejų. 

Man asmeniškai lapai patinka ir šio produkto aplikatorius, kuris primena minkštą purią pagalvėlę. Vėl gi, kitaip nei naudojant įprastą blizgį, šį spalvotą aliejų rekomenduojama naudoti švelniai patapšnojant lūpų paviršių. Iš tiesų, minkšta kempinėlė gerai sugeria skystos konsistencijos produktą ir tapšnojant lūpų paviršių išskiria šį ant odos. Taip daugiau produkto patenka ant lūpų, kurį vėliau ta pačia kempinėle galima tolygiai paskirstyti. 

Kalbant apie pigmentaciją, parduotuvėje akį patraukia ryškios vaisinės spalvos. (Juk produktas buvo sukurtas vasarai). Tiesa, realybėje - t. y. naudojant ant lūpų, šios spalvos anaiptol ne tokios ryškios. Išmėginau ne vieną spalvą ir visos jos daugiau mažiau vienodo intensyvumo - t. y. švelniai skaidrios ir suteikia labai lengvą peršviečiamą atspalvį, kuris žinoma individualiai priklauso ir nuo lūpų spalvos. 


Apibendrinant, man šis produktas be galo patinka. Naudoju jį kasdien, kaskart prireikus sudrėkinti ar tiesiog pagražinti lūpas. Vienintelis, jei galima taip pavadinti, minusas - ilgalaikiškumas. Pastebėjau, kad aliejus gana gretai susigeria į lūpas, todėl dingsta jo blizgesys, o kartu su juo ir spalva. Dėl to, jei ieškote priemonės vakarui ar šventei ir norite, kad lūpos visą dieną ir vakarą atrodytų it prisirpusios uogos, tai ne tas produktas. 

Manau, jis idealus kasdienai, kai nereikia nieko pernelyg ryškaus, tiesiog norisi vos vos paryškinti natūralų makiažą ar veidą be jokio makiažo, o tuo pačiu nepamiršti puoselėti jautrių lūpų. 

Saviškį aliejų pirkau dar vasarą Vokietijoje, tačiau jo galima įsigyti didžiosiose kosmetikos parduotuvėse Lietuvoje. Galima rinktis iš daugiau nei 15 skirtingų atspalvių. Kaina svyruoja apie 18 eurų. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą