2015 m. spalio 18 d., sekmadienis

THE MYSTIC MARSALA - DARK BROWN-RED LIPSTICK


Sveikos mielosios,

praėjo nemažai laiko nuo paskutinio įrašo apie makiažą, tačiau už lango jau gerokai įpusėjęs ruduo kviečia ne tik šilčiau rengtis, bet ir keisti kasdienę grožio rutiną. Nežinau, kaip jums, tačiau man rudens-žiemos tendencijos visada pačios mėgstamiausios, ypač, kai jose karaliauja jausmus šildančios vyšnių, nei raudona, nei ruda marsalos, garstyčių ir miško samanų spalvos. Taip ir siekia ranka gundančių sodriai vyšninių lūpų dažų... O šį kartą žingsnis po žingsnio apie mistišką marsalą!
 
1. Sukuriame bazę
 
Užbėgsiu įvykiams už akių ir pasakysiu, kad šį žingsnį galima ir praleisti, ypač, jei oda ir taip geros būklės. Maniškės tekstūra atvėsus orams gerokai suprastėjo, todėl imuosi optinės apgaulės ir problemines veido vietas padengiu makiažo baze.
 
L'Oreal Studio Secrets profesional mkiažo bazė.
 
2. Pagrindas
 
Visą veidą padengiame mėgstamu ir patikimu makiažo pagrindu. Tam galima rinktis skystam makiažo pagrindui pritaikytą šepetėlį, drėgną kempinėlę ar net abu. Beje, naudodamos šepetėlį, veidą pagrindu tepkite pradėdamos jo centre ir išsklaidydamos plaukų linijos link. Darykite tai vertikaliais judesiais iš viršaus į apačią - taip oda padengiama tolygiau ir sunaudojama mažiau priemonės.
 
MAC Pro Longwear Foundation, NW15.


 
3. Suteikiame žvilgsniui žvalumo
 
Kad žvilgsnis ir makiažas būtų žvalesnis, naudokite keliais tonais šviesesnį maskuoklį. Paakių zonai geriausiai tinka lengvos tekstūros maskuoklis, kad bėgant laikui šis nesubėgtų į smulkias raukšleles.
 
NYX HD Photogenic Concealer, CW2.
 
Maskuojant paakių zoną, po akimis brėžkite nedidelį trikampį, kurį vėliau švelniai išsklaidykite bevardžiu pirštu, sintetiniu šepetėliu ar drėgna kempinėle, drauge padengdamos ir akies voką - tai atstos vokų šešėlių bazę ir šie bus intensyvesnio atspalvio.
 

 
Šį žingsnį galima palikti ir pabaigai, tačiau aš ilgai nelaukdama užfiksuoju paakių sritį perregima pudra. Tiesa, svarbu šios nepadauginti - kitu atveju dienos šviesoje, o ypač nuotraukose, ši gali iš tolo spindėti balta spalva.
 
NYX HD Studio Photogenic Finishing Powder.
 

4. Suteikiame formą antakiams
 
Antakiams skirtą arsenalą šį kartą sudaro net du produktai - antakių pieštukas bei pigmentuotas antakių vaškas. Visa tai tam, kad antakiams suteiktume išraiškingą, tačiau natūraliai atrodančią formą.
 
1. Artdeco Brow Pencil, 6. 2. Lumene Blueberry Eyebrow Shaping WAX (spalvotas).
 
Pieštuku paryškiname išorinį antakio linkį ir uodegėlę. Jei norite jam suteikti dar išraiškingesnę formą, pieštuku taip pat galite paryškinti ir apatinę antakio liniją. Taip ši atrodys lygesnė ir tvarkingesnė. Tuo tarpu pigmentuotu vašku "sušukuojame" antakio plaukelius vidinėje - arčiau nosies esančioje - pusėje. Šį sezoną madingi dailiai netvarkingi antakiai, todėl vidiniuose kampučiuose juos galima šiek tiek pašiaušti fiksuojančiu vašku.
 

 
5. Paryškiname voko gilinimo liniją
 
Dar viena šio rudens tendencija - rusvi atspalviai, kurią pritaikysime ir šį kartą. Taigi, prieš padengiant voką rusvais šešėliai - paryškiname voko gilinimo liniją. Tiesa - kiek neįprastai, mat vietoje tamsesnio atspalvio vokų šešėlių šį kartą renkamės neutralų atspalvį, kuris padės subtiliai išsklaidyti pagrindinį atspalvį.
 
Labai gaila, kad nuotraukoje šešėliai atrodo pilki. Iš tiesų tai švelniai rusvas atspalvis. Inglot Single Eye Shadow Matte, 390.
 
6. Padengiame voką šešėliais
 
Visą judamąją akies voko dalį padengiame rusvo atspalvio šešėliais. Reikia pripažinti, jog šį kartą ilgai svarsčiau tarp dviejų panašių atspalvių palečių - NYX Nude on Nude ir Essence Quatro Palette. Šį kartą nugalėjo keliais tonais šviesesnė ir mažiau pigmentuota Essence.
 
 
Šviesesnio atspalvio rusvu šešėliu padengiame visą judamąją voko dalį kartu švelniai išsklaidydamos šešėlius gilinimo linijos link, kad šie susilietu su prieš tai naudotu neutraliu atspalviu. Šį veiksmą galite kartoti tiek kartų, kiek manote, kad  reikia norimam rezultatui pasiekti. To paties atspalvio šešėliais smulkiu teptuku paryškiname ir apatinę akies liniją.
 
 
7. Paryškiname akių kontūro liniją
 
Tai dar vienas žingsnis, kurį iš tiesų galima praleisti, ypač, jei kalbame apie paprastesnį labiau kasdienai tinkantį variantą. Kdangi maniškis labiau pritaikytas vakarui ar ypatingai progai, flomasterio tipo akių kontūro pieštukus brėžiu ryškią kontūro liniją.
 
L'Oreal Perfect Slim Super Liner.
 
 
8. Paryškiname blakstienas tušu

Turbūt tai žingsnis, kuriam nereikalingi jokie paaiškinimai. Tiesiog paryškiname blakstienas 1-2 sluoksniais juodo blakstienų tušo. Kita vertus, šiek tiek įdomumo šiam rudeniškam makiažui galėtų suteikti ir vyšnių atspalvio blakstienų tušas, kuris tikrai atrodo itin dailiai ir viliojančiai.


Maybelline Great Lash blakstienų tušas.
 
9. Suteikiame veidui kontūrus 

Arba tiesiog kontūruojame, kaip populiaru sakyti. Šiam  žingsniui rinkitės keliais tonais tamsesnę bronzinančią pudrą arba kontūravimui skirtą paletę. Vidutinio standumo plokščiu teptuku (skirtu kontūravimui arba skaistalams) paryškinkite liniją po skruostikauliu, pradėdamos ties ausimi ir švelniais judesiais išsklaidydamos spalvos pigmentą veido centro link. Jei jūsų kakta aukšta - visai kaip mano - tamsesnio atspalvio pudra kelis kartus švelniai perbraukite ties plaukų augimo liniją - tai vizualiai sumažins kaktos plotą.

Lygiai taip pat galima šiek tiek paryškinti ir nosies kontūrą. Pradėkite nuo antakio augimo linijos.


9. Rausviname skruostus

Švelniu minkštu šepetėliu švelniai nurausviname skruostus - tai suteiks veidui daugiau gyvumo bei žvalumo. Tiesa, rudenį gaivius rausvus skaistalus dažniau norisi pakeisti šiltesniais rausvai-rusvais atspalviais. Maniškiai šiam makiažui naudoti skaistalai beveik visiškai išnaudoti, todėl nėra ir jų nuotraukos. Tačiau šiam makiažui naudojau Lancome  Brown Rose.


10. Nuspalviname lūpas

Pagaliau - pati žaviausia ir sudėtingiausia dalis. Sudėtingiausia dėl to, jog naudojant tamsių atspalvių lūpų dažus prireikia nemažai kruopštumo ir kantrybės.

Norėdama išgauti vadinamą marsalos spalvą šį kartą drauge maišau dviejų atspalvių lūpų dažus. Pirmieji, nors ir itin gražaus atspalvio nugulę ant lūpų labiau primena sodrų raudoną vyną, todėl nusprendžiau suteikti lūpoms šiek tiek daugiau rusvo atspalvio maišydama raudonus ir blizgius rudus lūpų dažus.

1. L'Oreal Colour Riche - Leticia's Red. 2. Inglot Single Lipstick - 22.
 
O štai ir galutinis rezultatas :)
 


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą