2016 m. lapkričio 18 d., penktadienis

DOVE NOURISHING CARE OIL APŽVALGA



Ruduo – pats geriausias metas pasilepinti. Taip ir norisi nerti į šiltą vonią, o vėliau ir į minkštą lovą. Ir dar cinamoninės arbatos... O kas lepina mūsų odą?

Tai vertingi augalų ir riešutų aliejai, kurie kosmetikos gamintojus pastaruosius kelerius metus tiesiog veda iš proto. Viena naujausių tendencijų, paskutiniais mėnesiais siaučianti Youtube – maišyti veido aliejų ir makiažo pagrindą. Reikia pripažinti, rezultatas atrodo labai gražiai... jei tik neturi riebios odos. Kadangi dėl tos pačios priežasties šio triuko nė nebandysiu, šiandien kviečiu paplepėti apie kitokį aliejų – dušo.

Jei iki šiol vietoje dušo želės ar prausiklio nebandėte naudoti dušui skirto aliejaus, iškart perspėsiu – ši prausimosi priemonė kitokia nei įprastos. Visų pirma dėl to, jog dušui skirtas aliejus neputoja kaip, pavyzdžiui, dušo želė. Dėl to, jis ne itin tinka naudoti su kempine ar plaušine. Geriausia juo praustis tiesiog rankomis, švelniai įtrinant į odos paviršių ir gerai nuskalaujant, kad neliktų riebumo pojūčio ir šis neteptų drabužių.

Neseniai į mano rankas pateko Dove naujiena – Nourishing Care Shower Oil. Pradėti galbūt reikėtų nuo to, kad tai vienas iš nedaugelio prieinamų dušo aliejų – t. y. už sąlyginai nedidelę kainą (parduotuvėse jo galima įsigyti už maždaug 6 eurus).  Dėl to jis labai dažnai lyginamas su gerokai brangesniu savo pirmtaku, kurį galima L‘Occitane (kaina apie 30 eurų) ir vadinamas pigesniu jo pakaitalu.

Nuo įprasto, dažnai prabangaus, dušo aliejaus Dove skiriasi dar ir tuo, jog kitaip nei kiti aliejai, jis palyginti gausiai putoja. Naudojant didesnį jo kiekį  netgi galima praustis plaušine. Žinoma, dušo aliejaus puta kur kas lengvesnė, ne tokia tiršta ir kreminė kaip kitų to paties gamintojo prausimosi priemonių.


Paties produkto konsistencija primena natūralų aliejų. Jis ganėtinai skystas, lengvai tekantis. Švelniai gelsvos spalvos, tokios, kokie paprastai ir būna aliejai.

Tiesa, šio aliejaus kvapas, vertas atskiro aptarimo. Visų pirma, jam ne tik nebūdingas Dove įprastas švaros ir muilo kvapas, bet ir dažnai „riešutiniams“ produktams naudojamas salsvas riešutų aromatas. Jis iš tiesų kvepia kaip riešutį aliejus. Kvapas gana neutralus, tačiau teko skaityti visokių atsiliepimų – vieniams jis labai patinka dėl savo natūralumo, kiti jo negali pakęsti. Aš, greičiausiai, atsidurčiau kažkur ties viduriu – negaliu pasakyti, jog negaliu pakęsti šio kvapo, bet drauge negaliu pasakyti, kad man jis patinka. Tiksliausia būtų sakyti – tiesiog neerzina.

Pasak gamintojo, šis aliejus praturtintas vertingu arganų aliejumi. Tai vienas rečiausių ir dėl to prabangiausių pasaulyje aliejų, ypač vertinamas dėl savo sudėties ir poveikio tiek odai, tiek plaukams. Arganuose gausu nesočiųjų riebiųjų rūgščių ir vitamino E, dėl to iš jų išspaustas aliejus ne tik giliai drėkina, bet ir padeda kovoti su odai ir plaukams kenksmingais laisvaisiais radikalais, taip pat senėjimu.

Tiesa, šiame produkte ne tik arganų aliejus – tiksliau tik dalis jo. Didžiąją jo dalį sudaro paprastosios saulėgrąžos aliejus. Nors įprasta, kad šį aliejų dažniau naudojame virtuvėje, jis vertinamas ir dėl naudingų savybių odai – jis drėkina, regeneruoja ir ramina, dėl to yra tinkamas ir jautriai odai. Drauge šio produkto sudėtyje yra vynuogių kauliukų aliejaus, dažnai kosmetikoje naudojamo dėl tų pačių drėkinamųjų ir regeneruojamųjų savybių.

Apibendrinant, kadangi mėgstu tuos prausiklius, kurie putoja (nors tai ir nenatūralu ir nelabai sveika) šis aliejus nėra mano mėgstamiausias prausiklis. Vis tik, jis savo vietą randa mano sportiniame krepšyje, mat po treniruotės stengiuosi greitai suktis ir neturiu laiko įprastinėms kūno drėkinimo procedūroms. Manau, tai puikis sprendimas ir nusiprausti ir sudrėkinti odą. Be to, nusiprausus šiuo aliejumi iš tiesų justi malonus minkštos ir sudrėkintos odos pojūtis. Po nesinori dar papildomai naudoti kremo ar losjono, o tai didžiulis privalumas. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą