2015 m. kovo 7 d., šeštadienis

KAIP PRIŽIŪRĖTI RIEBIĄ ODĄ?

 
Kai kalba pasisuka apie odos priežiūrą, privalau prisipažinti - nesu tobulos odos savininkė. Riebios odos problemos - inkštirai, spuogeliai, varvantis makiažas ir amžina kova, mane lydėjo nuo pat paauglystės. Kaip ir pridera prisiskaičiusi moteriškų žurnalų ėmiausi taktikos "Sausink", o tai ir yra pati didžiausia klaida, kurią darome ne viena. Kodėl?
 
Pagrindinis skirtumas tarp riebios ir sausos odos tai, jog sausa oda stokoja ne tik drėgmės, bet ir lipidų - paprastai tariant riebalų, kurie neleidžia odai išsausėti. Tačiau riebi odą šių gamina per daug, todėl susikaupęs riebalų perteklius maišosi su nebegyvomis odos ląstelėmis bei aplinkos nešvarumais ir galiausiai užkemša poras. Nors tokiu atveju atrodytų logiška odą sausinti, to imdamosi kovojame ne su riebalų pertekliumi. Vietoje to, naikiname odai gyvybiškai svarbias vandens atsargas ir ši, norėdama apsisaugoti, ima  gaminti  dar daugiau riebalų. Viso to rezultatas aiškiai matomas - oda sausa it dykuma, tačiau spuogai dygsta it grybai po lietaus.
 
Ką daryti?
 
#1 Valyti. Nesvarbu oda riebi ar sausa, ją visada reikia valyti. Rekomenduojama tai daryti ne mažiau nei du kartus per dieną - t.y. ryte ir vakare, tačiau nepersistengti, nes kitaip tik išsausinsime odą. Pati kasdien naudoju riebiai odai pritaikytą bemuilį prausiklį, kartas nuo karto keisdama gamintoją. Mano naujausias pirkinys - "Clinique 3-Step Skin Type 4", kurį sudaro prausiklis, tonikas ir drėkinamoji želė. Tiesa, rekomenduočiau išbandyti "Bioderma Sebium" prausiklį. Iki paskutinio lašo sunaudojau jau du buteliukus. Pigesnė alternatyva - "Rasa" prausiklis su sieros rugštimi.
 
 

#2 Tonizuoti. Kažkada teko skaityti, kad veido odos tonikas yra vienas iš tų produktų, kuriam tuščiai švaistome pinigus aklai sekdamos kosmetikos gamintojų norą pasipelnyti. Vis tik, už žodžio tonizuoti slypi kur kas daugiau. Kitaip nei normalios, riebios odos PH yra šiek tiek rūgštinis, todėl tenka imtis papidomų priemonių jam neutralizuoti. Pirmoji toniko paskirtis - atkurti neautralų odos PH.
 
#3 Drėkinti. Drėkinti. Drėkinti. To svarbu nepamiršti tiek ryte, tiek vakare. Tačiau taip pat svarbu pasirinkti tinkamai pritaikytas priemones. Dėl to svarbu atidžiai skaityti produktų etiketes ir rinktis tuos, kurie yra skirti mišriai/riebiai odai. Nors drėkinimą įprasta akcentuoti kalbant apie sausą odą, jai skirtuose kremuose netrūksta riebių medžiagų, kurios šiuo atveju visai nereikalingos. Priešingu atveju pakliūsime į užburtą ratą - oda darysis dar riebesnė. Svarbiausia atkurti ir palaikyti odos drėgmės balansą, taigi taip pat nepamiršti gerti pakankamai vandens. 
 
#4 Šveisti. Nors žodis šveisti jau pats savaime skamba šiurkščiai, būtent šveitimas padeda odai atsikratyti nebegyvų ląstelių, kurios nepašalintos kaupiasi odos paviršiuje. Taip ne tik pašalinami nešvarumai, bet ir suaktyvinama odos kapiliarų kraujotaka, padedanti geriau pasisavinti drėgmę ir maistines medžiagas.
 
Jei turite savų odos priežiūros receptų ar favoritų, mielai kviečiu jais pasidalinti komentarų skiltyje.
 
Clinique 3-Steps Skin Type 4 kaina - 28.93 Eur. 
 
 
 
 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą