2014 m. spalio 22 d., trečiadienis

AKĮ TRAUKIANTIS LŪPŲ MAKIAŽAS

Jei jau atvirai, tai šįkart čia niekuo dėti aukštosios mados podiumai ir naujausios grožio tendencijos. Tam prisiekusių pirkėjų troškimui - čiupti tai, ko etiketėje pažymėta nuolaida, šį kartą pasidaviau ir aš, kai kalba pasisuko apie Inglot. Taigi, naujausio mano pirkinio - Inglot Rouge A Levres 22 įkvėptas akį traukiantis rudenini makiažas drąsioms.

 
 
Taigi, pradedame nuo makiažo pagrindo. Šį kartą naudojau Garnier Pure Active BB kremą, kuris, beje, savo maskavimo savybėmis nenusileidžia daugeliui makiažo pagrindų. Juo padengiame visą veido plotą - tai padaryti, žinoma, galima bet kokiu patogiu būdu: pirštais, teptuku, ar drėgna kempinėle, kuri pastaruoju metu yra mano bene mėgstamiausias makiažo įrankis.
 
 
 
Ryškų ar šiuo atveju tamsų lūpų makiažą rekomenduojama derinti su saikingu akių makiažu. Tiesa, galutiniam rezultatui nemažai įtakos turi odos būklė. Dėl to labai svarbu kruopščiai užmaskuoti bet kokius odos paraudimus, spuogeliu ir patamsėjusius paakius. Kitaip, kad ir kaip kruopščiai atliktas, makiažas atrodys neišbaigtas ir netvarkingas. Taigi, tonu ar dviem šviesesniu maskuokliu padengiame paakių zoną. Tolygiai paskirstyti maskuoklį padės maskavimo ar makiažo pagrindo teptukas ar drėgna kempinėlė.
 
Kad ir kokios ryškios ar tamsios bebūtų lūpos, nevalia pamiršti antakių. Tvarkingi ir suformuoti antakiai ne tik suteiks daugiau išraiškingumo veidui, bet ir bus savotiška atsvara tamsioms lūpoms. Taigi, nedideliu kampiniu teptuku ir antakių šešėliais, paryškiname antakius, suteikdamos jiems klasikinę formą.
 



 
Nesunku pastebėti, kad veidas pamažu įgauna daugiu išraiškingumo, tad metas akims. Prieš paryškinant jas vokų šešėliais, jiems patariama sukurti savotišką pagrindą, kurį neretai puikiausiai atstoja kreminės tekstūros maskuoklis. Turiu prisipažinti, kad savo kosmetinėje neturiu nė vieno tikro akių makiažo pagrindo - iki šiol puikiai išsiverčiau naudodama maskuoklį. Tiesa, nepersistenkite - padauginus maskuoklio vokų šešėliai tiesio nuslys ar subėgs į raukšleles.
 
Po to neutralios (kūno) spalvos akių vokų šešėliais padengiame visą judamąja voko dalį. Tam geriausiai tinka plokščias šešėlių teptukas standžiais šereliais (ang. - shader brush).

Kas akims suteiktumėte daugiau išraiškingumo, o žvilgsnis atrodytų gilesnis, tamsesnio atspalvio rusvu šešėliu paryškiname gilinamąja voko liniją (liniją - žyminčia akiduobę). Tam geriausiai tiks smulkus pieštuko formos teptukas.
 


Tiesa, iš pirmo žvilgsnio vaizdas gali kiek sugluminti - tikėtina, kad linija nebus idealiai lygi, be to itin ryški. Dėl to jaudintis neverta, nes jau visai netrukus teks padirbėti minkštu teptuku, siekiant sukurti subtilų spalvų "perėjimo" efektą.









Kad žvilgsnis atrodytų valesnis - šviesaus dramblio kaulo atspalvio vokų šešėliais paryškinkite vidinius akių kampučius. Deja, ši gudrybė ne itin tiks toms, kurių akys nutolusios, kadangi ši gudrybė vizualiai padidina atstumą tarp akių.






 
Prieš padengiant blakstienas tušu, norėjau  joms suteikti daugiau išraiškingumo. Tam pasinaudojau "Youtube" išmokta gudrybe. Tiesa, iš pirmo žvilgsnio ji atrodo kiek neįprastai, tačiau rezultatas atperka pastangas. Taigi, įprastu akių pieštuku paryškiname viršutinę blakstienų liniją, tačiau kitaip nei įprasta, tai darome po, o ne virš blakstienų. Vėliau viršutines ir apatines blakstienas padengiame keliais tušo sluoksniais.
Beveik baigta. Padenkite veidą biria ar kompaktine pudra. Jis sutvirtins makiažą ir šis išliks ilgiau. Tiesa, prieš imantis lūpų dažų reikėtų nepamiršti veido modeliavimo. Skamba sudėtingai, tačiau iš tiesų tai gana paprasta. Žinoma, tam geriausia naudoti kontūravimo paletę, tačiau vietoje jos tiks matinė bronzinanti pudra ir šviesaus atspalvio vokų šešėliai. Taigi, bronzinančia pudra ir kampiniu skaistalų šepetėliu paryškiname liniją po skruostikauliu, taip sukurdamos išraiškingo skruostikaulio efektą. Kontrastui sukurti ir šiam efektui sustiprinti, šviesaus atspalvio (dramblio kaulo) šešėliais paryškinkite skruostikaulio liniją, virš ką tik sukurto šešėlio. Tiesa, nepamirškite visa tai išsklaidyti, kad veide neliktų aiškiai nubrėžtų
linijų - taip veido bruožai atrodys natūraliai išraiškingesni. Jei kaip ir aš, turite aukštą kaktą, bronzinančia pudra patamsinkite ties plaukų augimo linija - tai padės vizualiai sutrumpinti veido ovalą. Na, o gaivumo skruostams suteiks švelnaus rožinio atspalvio skaistalai. Ieškodama idealios vietos skaistalams, paprasčiausiai nusišypsau sau veidrodyje.
 
 Galiausiai, metas lūpoms! Idealiu atveju, lūpas pirmiausia reikėtų padengti panašaus atspalvio teptuku. Na, o jei tokios neturite - imkitės lūpų dažų teptuko standžiais šereliais ir kruopščiai apveskite lūpų kontūrą dažais. Žingsnis po žingsnio įvertinkite rezultatą kiek iš toliau - tai geriausiai matysite, ar kontūras lygus ir simetriškas. Vėliau lūpų dažais padenkite visą lūpų plotą. Kad atspalvis išliktų ilgiau, priglauskite prie lūpų popierinę servetėlę, o tuomet lūpų paviršių dar kartą padenkite dažais. Štai ir viskas!






 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą